torstai 31. tammikuuta 2013

New Day, Better Day!

Eilisen angstin jälkeen hieman positiivisemmalla mielellä taas! Tänään aamu alkoi aerobisella lenkillä, jes! Eli onnistuin kampeamaan itseni heti herättyäni ulos lenkkeilemään. Kelikin oli sopivan leuto ja lenkin pituudeksi tuli noin 45min. Huomenna uusiksi tämä setti!
 
408725982c6e6688df39753c41bd4ab4_large
 
Paino junnaa. Tulee sitten varmaan vapaampi syöntipäivä tarpeeseen? Tosin myös veden juominen on tällä viikolla jostain syystä välillä unohtunut, joten sitäkin voi syyttää. Eli paino on siis pyörinyt koko alkaneen viikon akselilla 59,9-60,4kg. Ensi viikolle tuleekin sitten uudet ruokailuohjeet, ja parin viikon viimeinen tsemppi alkaa. Mutta! Haaste ei lopu kohdallani Superdieetin loppumiseen, vaan päädyin ilmottautumaan Liten In Shape ohjelmaan. Olen aivan liekeissä tuosta :D Hieman hirvittää melkoisen suurilta tuntuvat hiilarimäärät, mutta luotan näihin ammattilaisten ohjeisiin. Kerron In Shape ohjelmasta vielä tarkempaa infoa sitten kun itse sen aloita, ohjelmaanhan voi ilmottautua vielä tämän viikon ajan, vaikka se on jo menossa. Tallennan ohjeet siis itselleni ja toteutan ne omassa tahdissa SD:n jälkeen.
 
Tumblr_mhfexc8zdx1rr5hrgo1_500_large
 
Tunnelmat on siis suhteellisen hyvät, etenkin kun on joku suunnitelma myös jatkoon :)

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Ärsytys Maximus!

Aamu alkoi tänään mukavasti. Sain tehtyä töitä, ruokailut meni suunnitellusti ja kävin salilla. Tämän kaiken jälkeen tieni vei kouluun muutamaksi tunniksi ja ah, minkä angstin kanssa palasin takaisin. Mitään erityistä ei tosin tapahtunut, ainoastaan ruokailuvälit hieman venyivät, minkä takia minulla on päivällisaika vasta puoli kahdeksalta ja näin ollen iltapalaa saa nautiskella kymmenen jälkeen.
 
Nyt väsyttää, nälättää ja ärsyttää - tätä dieettaminen aina toisinaan tekee. Ketutuslistan kärkisijoilla on ehdottomasti oma saamattomuus, miten voikaan olla vaikeaa tarttua tekemättömiin asioihin! Jumitan vain koneella ja lueskelen blogeja sen sijaan että tekisin rästissä olevia kouluhommia. Toinen rasittava seikka on tuo sää, tulee niin mielettömästi ettei paljoa huvita koiraa lenkittää.. Huoh, näköjään tällaisiakin päiviä välillä tarvitaan!
 
Mutta, itse asiaan! Mietin tässä tulevien päivien ruokalistaa, sillä huomenna on kauppa päivä. Tällä viikolla on tullut syötyä lihapullia ja seitiä, nyt kaipaisin vaihtelua. Onko kellään hyviä ideoita mitä voisin kokkailla? Toisaalta lauantaina herkutellaan, joten silloin ei tarvitse edetä edes ruokalistan mukaan. Ajattelin pitkästä aikaa loihtia jotain wokin tapaista, ja pakastimessa on vielä lohta, joten siitä voisi tehdä jotain herkkua - välillä ehkä muutakin kuin perinteistä uunilohta. Joku keitto voisi myös olla mukavaa vaihtelua, olen vain todella huono maustamaan keittoja, joten vinkkejä otetaan vastaan!
 
Tällainen sekava angst-höpöttely postaus tällä kertaa, toivotaan huomisesta parempaa päivää!
 

tiistai 29. tammikuuta 2013

Kuulumisia part. X

Huomenta ihanaiset! Onkin ollut mukava saada muutama tsemppaava kommentti, nyt jaksaa taas painaa eikä pienet painon heittelyt tai muut ''murheet'' tunnu niin suurilta! Mieletöntä millaista tsemppiä voi saada ihan vain vieraiden ihmisten kannustuksesta :)
 
Tumblr_mgzstcgh1d1qlp5emo1_1280_large
 
 
Piukkis vinkkaili kommentissaan, että eri tavalla syömällä keho voisi saada uutta boostia rasvanpolttoon. Tätähän on luvassa, kun lauantaina tankkaillaan hiilihydraateilla neljän viikon tiukan tsemppailun jälkeen. Odotan tankkausta ristiriitaisin tuntein. Paino ei ole pudonnut erityisen lujaa ja pelkäänkin, että yhden päivän vapaasti syömällä sabotoin koko projektin. Noh, järkikinhän sen sanoo, että eipä ole mahdollista. Ensinnäkin kilo rasvaa sisältää energiaa karkeasti 7000kcal, joten lihoakseni kilon puhdasta rasvaa, minun pitäisi päivässä syödä 7000kcal yli kulutukseni. Ja se ei todennäköisesti ole kovin helppoa. Keho ei ymmärtääkseni myöskään kykene varastoimaan kerralla hillitöntä määrää energiaa lyhyessä ajassa, vaan osa siitä jää käyttämättä ja poistuu luonnollisia teitä. Faktoista huolimatta huolestuttaa, että syöminen lähtee täysin käsistä tai että jatkan mässäilyä useamman päivän.
 
 
800px-waffle_with_strawberries_and_confectioner_27s_sugar_large
 
Joka tapauksessa aion tankkauspäivän pitää, ja en aio noudattaa annettuja ohjeita. Haluan syödä niitä herkkuja, joita himoitsen ja kokeilla saanko niistä vielä samaa tyydytystä kuin aiemmin. Tarkoitus on kuitenkin elää vielä dieetin jälkeenkin, joten tässä voin samalla opetella syömään herkkuja ilman huonoa omaatuntoa. Onhan tässä kuitenkin jo kuukausi menty ilman mässyjä!!! Tankkauspäivän tarkoituksena on täydentää tyhjät hiilihydraattivarastot lihaksissa ja näin tehostaa rasvanpolttoa ja saada uutta puhtia treeneihin. Oma tankkaukseni ei tule olemaan ns. rasvaton, mikä olisi ohjeen mukaista, mutta yritän olla stressaamatta siitä liikaa. Elämässä pitää olla myös nautintoja ja omaan herkkupäivääni tulee kuulumaan ainakin Subwayn patonkia, hieman irtokarkkia ja kenties se kauan himoitsemani laskiaispulla. Noiden lisäksi toki syön myös oikeaa ruokaa, ja nyt siihen kuuluu mukaan myös leipää/patonkia, sekä hedelmiä ja ehkä jogurttia/rahkaa. Lauantaita odotellessa :)
 
 
150020_524767914210863_401036139_n_large
 

maanantai 28. tammikuuta 2013

Viikon 4. aloitus

Ensinnäkin tervetuloa uusille, ihanaisille lukijoille; teitä on jo 10! Kummasti motivoi pysymään ruodussa on kun tänne joutuu raportoimaan ;) Kertokaa toki itsestänne jotain ja omista projekteistanne, olisi muutenkin kiinnostava tietää millaisia tyyppejä sillä puolella ruutua on. Toki myös toiveita postauksiin saa esittää.
 
Tumblr_mh94roqrtj1rjv6lqo1_250_large
 
 
Olen ollut melkoisen kireä tässä viime päivät. Tuntuu, että paino junnaa, kropassa ei tapahdu muutoksia vaikka nälkä on toisinaan kova. Iltaisin on vaikea saada unta ja keho tuntuu olevan hieman sekaisin. Minulla on siis menkat, vaikka syön pillereitä ja laattani on kesken. En ymmärrä mistä se johtuu, sillä olen ollut paljon rajummillain dieeteillä ilman tällaisia oireita. Noh, ehkäpä se menee pian ohi. Matalalta kalorit, rankka liikunta, vähäinen uni ja menkat, niin olen kunnon pirttihirmu tällä hetkellä. Viikonloppuna saa sitten tankkailla, joka sekin kyllä stressaa! Paino on siis pudonnut alle 2kg, kannattaako tankata? Palaan tähän asiaan vielä omassa postauksessa.
 
 
Fitspo-tanniceabs_large
 
 
 
Välillä kysyn itseltäni, mitä oikein odotan! En syönyt itseäni pullapossuksi kolmessa viikossa, miten kuvittelen saavuttavani unelmakropan kuukaudessa? Nyt siis kärsivällisesti kohti tavoitteita ja liikkeelle! Tsemppiä lukijoille myös!


sunnuntai 27. tammikuuta 2013

SD - Lihapullat & Perunamuusi

Tein tänään oikein herkullista ruokaa SD:n sallimissa rajoissa. Vuorossa oli siis lihapullia ja perunamuusia, mitäs muutakaan :D Ohje on erittäin yksinkertainen, mutta ajattelin sen silti jakaa teidän kanssa :)
 
Lihapullat Superdieetin mukaan
4 annosta
 
-400g vähärasvaista jauhelihaa
-3 kananmunan valkuaista
-1 suurehko sipuli
-jauhelihamaustetta
-aromisuolaa
-valkosipulijauhetta
-paprikamaustetta
-sipulijauhetta
 
Erottele kananmunista valkuaiset ja laita ne kulhoon (jos ei ole niin tarkka rasvoista, voi sekaan heittää keltuaisen tai pari, mutta dieetillä en niin tee). Pilko sipuli oikein pieneksi kuutioiksi ja sekoita valkuaisten joukkoon ja lisää sekaan reilusti mausteita mielesi mukaan. Itse en rajoita mausteita dieetilläkään. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita kunnolla. Itse annoin massan vetäytyä pari tuntia kylmässä ja muotoilin sitten pikkuisi pullia, joista tuli oikein maukkaita. Chili ja tuore valkosipuli olisivat varmasti sopineet hyvin joukkoon, mutta niitä ei kaapista löytynyt. Paistoin pullat uunissa, joten rasvaa ei tarvinnut lisätä siinäkään vaiheessa.
 
Punnitsin siis valkuaiset, että ne sopivat dieetin mukaiseen ohjeistukseen, ja siten sain tästä neljä annosta. En siis lisää enää valmiiseen ruokaa raejuustoa tms. Valmiin massan punnitsin jälleen ja jaon neljään yhtä suureen osaan. Ensi kerralla vaihdan ehkä pienen osan valkuaisista raejuustoon/vähärasvaiseen fetaan!
 
Perunamuusi
 
-perunoita annosmäärän mukaan
-suolaa
 
Kuori ja keitä perunat reilusti suolatussa vedessä pehmeiksi. Jätä hieman vettä perunoitten joukkoon ja muussaa. Itse viimeistelin muusin vatkaamalla sitä vielä hieman sähkövatkaimella ja tuloksena oli oikein maistuva ja terveellinen vaihtoehto tavallisille keitetyille perunoille/makaronille.


 
 

Tilannepäivitys

Tässäpä kuvia nykyisestä tilanteesta.  Vasemmalla olevat kuvat on otettu kolme viikkoa sitten Superdieetin alussa ja oikealla olevat tänään. En siis ottanut ns. virallisia muutoskuvia, koska vaatteet ovat erilaiset, samoin asennot. Omaan silmään näyttää, että mitään muutosta ei ole tapahtunut. Kokonaisuudessaan kolmessa viikossa vyötäröstä on lähtenyt noin 3cm ja navan kohdalta 5cm. Paino tänään 59,9kg, eli -1,6kg aloitukseen. (Menkat tosin vaivaa, joten pientä turvotusta voi olla.)



 
 
Peilin kautta otettu ekstrakuva
 
 
 
Ja sitten vielä muistutuksena viime lokakuussa otettu kuva ja vieressä tämän päiväinen. Näitten välillä vyötäröstä -6cm, muita mittoja ei ole.
 
 
 
 
 

lauantai 26. tammikuuta 2013

Your Choice!

Eilen ei olisi yhtään huvittanut lähteä salille. Olin valmistautunut menemään tentin jälkeen suoraan tekemään puntin, mutta olin unohtanut sekä salihousut, tuoremehun että banaanin kotiin. Farkuissa ei paljoa treenailla (muilla ei nyt niin väliä olisi ollut) joten ei muuta kun takaisin kotiin. Sitten lähdinkin postiin ja ostamaan lisää sitä mehua, josta kotiin päästyäni olikin jo välipala-aika. Heti syömisen jälkeen en halunnut lähteä liikkumaan, joten päätin sitten ottaa mukavan asennon sohvalta, telkkarista Jamie Oliver ja sitä kuuluisaa ruokapornoa, teemuki käsiin ja ei kun koomailemaan.
 
Tumblr_mgt0ia7xnw1s2lzk1o1_250_large
 
Jokainen tietää miten vaikea tuollaisesta tilanteesta on nousta, vaikka miten tietää että liikkumisesta tulee hyvä mieli. Jouduin sitten todella tsemppaamaan itseni ylös ja kävelemään salille. No mutta eipä kaduttanut sitten kotiin päästyä yhtään että päätin lähteä liikkeelle! Tuli niin hyvä mieli, kun sain itseni ylös. En kuitenkaan tehnyt aivan ohjeen mukaista treeniä, mutta ei tuosta tehoja silti puuttunut. Minun on ollut todella vaikea sopeutua tekemään koko kroppa neljästi viikossa läpi, tuntuu ettei jalat palaudu ollenkaan jos treenaa ne tosissaan. Tein sitten yläkroppapainotteisen ohjelman, ja tänään lihakset kiittää. Nyt sitten spinniin ja vielä vähän salille tekemään vatsoja ja käsiä! Tsemppiä kaikille :)
 
 
Tumblr_mgy286v2481rud4eio9_250_large
 

perjantai 25. tammikuuta 2013

Ruokapornoa!

Omat ruoat näyttää tällä hetkellä päivästä toiseen melkoisen samanlaisilta, ja olen erittäin laiska laittamaan ruokia nätisti esille. Nautin tällä hetkellä keskimäärin 4/5 päivän aterioista pakasterasioista ja usein vielä jossain muualla kuin kotona, eli salilla, koulussa tai töissä - ja tietenkin kylmänä.
 
Tällä viikolla nälkä ei ole ollut niin vallitseva kuin viime viikolla. Ruokaa tekee kuitenkin hillittömästi mieli ja ajattelen ruokaa useita kertoja päivässä. Olenkin alkanu harrastaa "ruokapornoa" eli katselen telkkarista kokkiohjelmia ja selailen netistä ihania ruoka-annoksia kuola leukaa pitkin valuen. Nyt tekin saatte osanne, eli lopeta lukeminen heti jos et kestä kuvia herkkuruoista ;)
 
 
Subway1_large
 
 
Tumblr_mgn6uqhwch1qh4p4io1_1280_large
 
 
23370_500943563281361_443590945_n_large
 
 
Tumblr_mg8nry7qqd1rbn0u4o1_500_large
 
 
Tumblr_mdgol0xtzg1qflpc1o1_500_large
 
 
12244230207697084_jteq4ewj_c_large
 
 
132222939031236633_h9dfeezq_c_large
 
 
8de362c02cdd11e2aaa222000a1fb843_7_large
 
 
Img_0575_large
 
 
Himottaako vai ällöttääkö?
Minua nämä himottaa, vaikka tavallisesti roskaruoka ei olekaan ensimmäinen valintani edes vapaasyöntipäivinä. Herkuista, eli karkeista ja sipseistä kyllä tykkään, mutta pitsat ja hesepullat jää usein välistä ilman ongelmaa. Mikä on sinun heikkoutesi?


Boing Boing Perjantai!

Kylläpä aika kuluu vauhdilla! SD on parin päivän päästä jo puolessa välissä ja sitten onkin välimittojen ottamisen aika ja loppukiri! Tällä viikolla on viimeinkin alkanut tuntua, että jotain kropassa tapahtuukin, ja rasvaa tirisee..
 
 
116460340333908368_dgxosaeo_c_large
 
 
Tänään vuorossa on ruokien kokkailua viikonlopuksi ja mahdollisesti jopa alkuviikoksi, siivoilua, yksi tentti ja kuntosalireissu sekä pidempi lenkki tuon koiruuden kanssa. Pakko myöntää, että aamuaerobiset tökkii vieläkin, mutta kolme aamulenkkiä on tämän viikon saldo. Muuten liikkumiset näyttää tältä
 
Maanantai: aamulenkki 55min, kuntosali SD:n ohjeitten mukaan
Tiistai: lepo
Keskiviikko: kuntosali, SD:n ohjeitten mukaan
Torstai:lepo
Perjantai: aamulenkki, kuntosali
Lauantai: aamulenkki, iltaspinning
Sunnuntai: aamulenkki, kuntosali
 
Tumblr_mh4xsvc3un1rm7lq5o1_500_large
 
Eli aika paljon liikkumiset painottuu tällä viikolla viikonlopulle, mutta olo on kieltämättä ollut melkoisen voimaton välillä, joten nyt on tarkoitus päästä taas rytmiin mukaan. Lenkkeilen siis koiran kanssa jonkin verran näiden lisäksi, mutta sekin on tökkinyt tällä viikolla.. Juuri kun olen päässyt kehumaan, että liikunta ei ole minulle ongelma :D Kokonaisuudessaanhan tuo on ihan ok kuitenkin :)
 
Nyt lenkille, sitten tenttiin ja salille! Aurinkoista viikonloppu lukijoille, kertokaahan tekin miten dieetit ja uuden vuoden lupaukset voi!
 
 
Tumblr_mh5kv1pazt1s0moi8o1_500_large
 

torstai 24. tammikuuta 2013

Rutiinit

Kuluneella viikolla olen toistuvasti pohtinut omia rutiinejani ja pinttyneitä tapojani. Kun puhutaan laiduttamisesta, yleensä korostetaan uusien elämäntapojen opettelua. Ymmärrän tämän siten, että tavoitteena on tehdä uusista, terveellisistä tavoista rutiineja, joita ei toteuttaa pääsääntöisesti enempää miettimättä. Oppii esimerkiksi syömään terveellisiä ruoka-aineita säännöllisin väliajoin, harrastamaan liikuntaa useamman kerran viikossa ja niin edelleen. Toisaalta taas vanhat tottumukset istuvat tiukasti paikoillaan ja niiden muokkaaminen vaatii aktiivista toimintaa.
 
Tumblr_mh4lkwl9t61s0nhaio1_500_large
 
Rutiinit kuuluu arkeen ja helpottavat elämää kovastikin. Kolmas dieetti viikko on tosiaankin menossa ja ruokailut alkaa hoitua jo tottuneesti. Keho elää nyt säännöllistä rytmiä ja vaatii ruokaa suunnilleen kolmen tunnin välein, unirytmi on suhteellisen kohdallaan ja muutenkin olo on hyvä. Uskon, että olen jo hyvällä matkalla totuttamassa kehoa uusiin, terveellisiin tapoihin. Nyt kuitenkin olen pohtinut omia huonoja tapojani, niiden syitä ja seurauksia. Erityisesti nämä liittyvät ruokaan ja syömiseen, sillä liikunta on ollut aina osa arkeani, enkä sen suhteen tarvitse samanlaista opettelua kuin ruokailuissa.
 
Tumblr_mdtzq8n9zh1qgss4to1_500_large
 
Olen huomannut, että minulla on tapana syödä aina kun saavun koulusta kotiin. Toisinaan se on ollut lämmin ateria, jos en ole sitä koulussa nauttinut, tai vaikka olisinkin syönyt esimerkiksi vain tuntia aiemmin, niin olen napannut palan leipää, hedelmän, jogurttia tai jotain vastaavaa. Nyt kun syön koulussakin omia eväitä, sekä ''kunnollista'' ruokaa että välipaloja, ei kotiin palatessa olekaan ruoka-aika. Tämän havaitseminen on ollut mielenkiintoista, miten kotiin palatessa on ollut tapana eräällä tavalla rentoutua avaamalla kone, lukemalla blogeja ja syömällä vähän ennen oikeisiin hommiin tarttumista. Nyt olen luopunut tästä tavasta, ja huomaan toisinaan kaipaavani sitä pientä omaa hetkeä. Olenkin alkanut usein juomaan kahvia tai teetä kotiin tullessa ja hoidan nykyisin rentoutumisen ilman ruokaa.
 
 Tumblr_mgib7xtbwn1rzwv55o1_500_large
 
Viikonloppuherkuttelu. Käsi ylös, kuinka moni on tätä tehnyt ja välillä aivan vain tottumuksesta? Perjantaisin on vaikeampi kulkea karkkihyllyn ohi kaupassa ja viimeistään lauantaina haluaa palkita itsensä raskaasta viikosta. Lauantai-illat ovat minulla yleensä vapaita, ja silloin on helppo sortua höttöherkkuihin tai alkoholin huuruiseen illanviettoon. Tätä tapaa olen alkanut vastustella kahdella keinolla. Ensinnäkään en ajoita kauppareissua viikonlopulle - helpompi vastustaa herkkuja kun kauppaan ei ole mitään oikeaa asiaa. Toiseksi olen alkanut keksiä korvaavia rentoutumiskeinoja kuten hyvän kirjan/lehden lukeminen, saunominen, muutama lasillinen pepsi maxia ja proteiinipatukka, jos jotain syötävää on pakko saada. Tosin esimerkiksi viime viikolla korvasin proteiinipatukalla iltapalan (sallittua dieetissä), joten kyse ei ollut edes ylimääräisen syöminen.
 
319782_323199874429688_1385147225_n_large
 
Edellä mainittujen esimerkkien lisäksi olen syönyt suruun ja iloon. Juhliin pitää aina liittyä ruokaa ja paljon, ja jos menee huonosti niin on mukava lohduttautua irtokarkkipussukalla. Tavoitteenani on Superdieetin jälkeen opetella kohtuutta. Herkutella saa vaikka viikoittain, mutta määrien on oltava järjellisiä - ei enää entisiä 400g karkkia, 300g sipsiä dipillä ja normaalit ruoat päälle. Uskokaa tai älkää tuollainen määrä ei ole edes vaikea syödä päivässä, kun karkkia vähän napostelee joka välissä ja illan mittaa tuhoaa sipsit. Välillä kyllä kaipaan sitä ähky oloa, mistähän sekin johtuu?! Haluan oppia nauttimaan siitä, että saan kahvin kanssa vaikka pienen palan kakkua tai illanvietossa syön hieman karkkia ja pähkinöitä. Tässä onkin työtä tälle vuodelle.

JaBaDaBaDoO!

Ei ole virallinen punnituspäivä, mutta pakko jakaa teidän kanssa: aamulla vaaka näytti 59,9kg!! Eli maanantaina punnituksesta -1,6kg ja Superdieetin alusta -1,5kg!!! Se toimii :)
 
Tumblr_mh3izsiesc1s3jo7bo1_500_large

Viimeinkin siis aineenvaihdunta toimii ja tulosta alkaa tulla! Periaatteessa pudotustahti on ihanteellinen normaalipainoiselle, vaikka tällä viikolla ei enää paino tippuisikaan. Tästä sain kuitenkin vahvasti uutta tsemppiä ja voimia jatkaa eteenpäin. Yllättäen tämä viikko on ollut jopa helpompi kuin viime viikko, vaikka ruokaa tuleekin koneeseen entistä vähemmän.
 
Tumblr_mh3hx8d4ep1s3jo7bo1_500_large
 
Otan varmaan sunnuntaina tai maanantaina mittoja ja kuvia, jotta näen konkreettisesti millaisia muutoksia kehossani on tapahtunut. Tänään vuorossa on kauppareissua ja palauttavaa liikuntaa. Tsemppiä kaikille dieettaajille!
 
 

tiistai 22. tammikuuta 2013

Tunnelmia kolmannen SD -viikon alusta

Tälle viikolle tosiaankin ruokamäärät tippuivat entisestään, eli toiselta pääaterialta jäi hiilarit pois. Nälkä on hitusen vaivannut, mutta eiköhän se kuulu asiaan. Ohjeita olen noudattanut nyt pilkulleen, ja sunnuntaina tekemäni ruokalistan mukaan mennään. Ruokien järjestys hieman muuttui aikataulullisista syistä, mutta muuten mennään ajatellulla setillä.
 
Olo on suhteellisen kevyt, vaikka painossa ei olekaan tapahtunut merkittäviä muutoksia, eikä juuri mitoissakaan. Odotan kuitenkin, että viimeistään tällä viikolla alkaa kunnolla tapahtua, kun ruokamäärät ovat entistä pienempiä. Tämän lisäksi olen päättänyt pitää aamuaerobiset tällä viikolla oikeasti aamuisin kaiken hyödyn saamiseksi. Maanantaina kävinkin tekemässä ensimmäisen aamulenkin ja kuntosaliohjelman. Tänään on tiedossa välipäivä liikunnoista, koska koulu ja työt rajoittavat aikatauluani. Huomenna käyn taas aamulenkillä ja salilla päivällä, mutta loppu viikon ohjelmia en ole vielä lopullisesti päättänyt. Mukava olisi joku ryhmäliikuntakin tuonne mahduttaa.
 
Motivaatiota kysytään nyt aika reippaasti, koska tuloksia ei ole tullut toivotulla tavalla. Toisaalta taas eteneminen on helppoa, koska ruokien punnitseminen, pakkaaminen ja syöminen tulevat jo aika mukavasti rutiinilla. Iltaisin on aina pieni nälkä ja energiatasot on melkoisen matalalla. Nyt voi kuitenkin ajatella, että enää himppasen reilu puolet ohjelmaa jäljellä, ja sitten mukautetaan ruokailuja jälleen! Tähän tulevaan 3,5 viikkoon kuuluu huhupuheiden mukaan vielä yksi tankkauspäiväkin, joten sitä odotellessa ;)

maanantai 21. tammikuuta 2013

Häntä pystyyn...

..vaikka hakaneulalla!
 
Kahden viikon Superdieetin tulokset: +100g
 
Eli eilinen "mässäily" kostautui tänään. En kyllä sanoisi tuota varsinaiseksi mässälyiksi, ja järjellä ajateltuna painon nousun pitää johtua jostain muusta, kun ylimääräisestä omenasta, banaanista ja kourallisesta pähkinöitä.
 
Tumblr_mgxbuuzoul1rvpib8o1_500_large
 
On kuitenkin aika miettiä omia toimintatapoja, ja kysyä rehellisesti, olenko noudattanut ohjeita pilkulleen?Vastaus on, että en.
Olen esimerkiksi unohdellut välillä leseitä/rasvoja aterioilta ja olen niitä sitten lisännyt seuraavaan ateriaan, en myöskään ole tehnyt kaikkia aerobisia viime viikolla, enkä etenkään aamuisin, ja toisinaan veden juominen unohtuu. Palkkarin juominen tökkii myös, pitänee tällä viikolla sijoittaa uuteen sellaiseen, joka menisi alaskin.
 
 
08fa19d132e38fe5c5e5a3f8d1ee43d5_large
 
Lipsumiseni ovat olleet mielestäni marginaalisia, mutta mahdollisesti merkitseviä. Viime viikolla paino kävi jo 60,5 kg:ssä, joten eiköhän jotain pudotustakin ole oikeasti tullut. Nyt aion myös skarpata ruokavalion ja liikunnan suhteen siten, että seuraavat pari viikkoa mennään juuri eikä melkein ohjettein mukaan. Ei tällä ruokavaliolla ole voinut lihoa, vaikka pieniä joustoja olenkin tehnyt.
 
Uusi viikko alkoi siis hieman ankeasti, mutta tsemppasin ja kävin 55min aamulenkillä tyhjällä mahalla ja kirjoitin uuden viikon ruokaohjeet ylös, jotta en jatkossa lipsu sitä vähääkään! Miten lukijoilla on mennyt? Onko siellä muuten joku toinenkin Superdieettailija?!

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tunnustuksia!

Repsahdin!!!

Söin ylimääräisen omenan, banaanin, mehukeittoa ja pähkinöitä.

Mites näin?

Tarkoitus oli lähteä treenaaman, ja otin tuon siinä tilanteessa sallitun banaanin. Treenit jäi syystä ja toisesta väliin, mutta valmiiksi pilkottu omena tuli syötyä siitä huolimatta. Sokeroimatonta mehukeittoa join ihan vain makean himooni, ja lopulta päädyin napsimaan manteleita kaapista.

Yhteensä näistä kertyi yli 400 ylimääräistä kaloria, vaikka sinänsä rikos ei tunnu suurelta. Noooh, ei siis tule täysin puhdasta Superdieettiä minulle, mutta ei tämä tähän kaadukaan. Viimeinen banaani syötetty koiralle ja pähkinät kipattu roskikseen. En onnistuisi tässä jos kotona olisi herkkuja, ihaileva nyökkäys niitä kohtaan jotka siihen pystyvät!

Ruokaa!

Ajattelin suunnitella itselleni ensi viikon pääruoat valmiiksi, niin ei tarvitse huomenna kaupassa pohtia mitä sitä sitten söisikään. Eli hiilarit vähenee tulevalla viikolla siten, että lounas tulee jatkossa olemaan lähinnä salaattia.
 
Maanantai
lounas: tonnikalasalaatti
päivällinen: riisiä, jauhelihaa, pakastevihanneksia
 
Tiistai
lounas: lohisalaatti
päivällinen: riisiä, jauhelihaa, pakastevihanneksia
 
Keskiviikko
lounas: lohta ja kesäkurpitsaa paistettuna
päivällinen: riisiä, jauhelihaa ja tuoresalaattia
 
Torstai
lounas: tonnikalasalaattia
päivällinen: tonnikalaa, makaronia ja kasviksia
 
Perjantai
lounas: "jauhelihatortilla", salaattia
päivällinen: lihapullia ja makaronia, kasviksia
 
Lauantai
lounas: "jauhelihatortilla"
päivällinen: lihapullia ja lohkoperunoita, salaattia
 
Sunnuntai
lounas:  broilerisalaatti
päivällinen: broileria, riisiä, kasviksia
 
Miltäs näyttää? Teen siis kaikki ruoat sallittujen ruoka-aineiden rajoissa, joten ihan perinteisistä versioista ei ole kyse. Syön samaa ruokaa/ruoka-aineita aina pari-kolme kertaa, jotta ei ihan koko ajan tarvitse olla keittiössä kokkailemassa.
 
Kaupasta tulen siis tarvitsemaan seuraavia asioita (lohta minulla on pakastimessa, ja alkuviikon jauheliha-riisi -mössöt on kokattu)
 
-tonnikalaa vedessä 2 prk
-jauhelihaa 400g
-broileria 300g
 
-kesäkurpitsaa
-kurkkua
-salaattia
-kiinankaalia
-parsakaalia
-kukkakaalia
 
-raejuustoa
-maitorahkaa
-pakastemarjoja
-mehukeittoa
 
Minulle ei tuota ongelmia syödä samaa ruokaa aina muutaman kerran peräkkäin, koska maustan ateriat aina erilaisilla tavoilla ja vaihtelen esimerkiksi kasviksia. Tämä on peruskaava, ja mielestäni ei näytä "tylsältä laihdutusruoalta"!

lauantai 19. tammikuuta 2013

Weekend & Diet Nro. 2

Toista viikonloppua Superdieetillä viedään - tällä kertaa vapaata sellaista. Arki sujuu jo rutiinilla, ruokapurkit eteen tiettyyn kellon aikaan, suolat ja öljyt päälle ja ei kun syömään. Viikonloppu on kuitenkin hieman eri asia. Halu hölläillä on aavistuksen verran suurempi, mutta ei mahdonton vastustaa. Eilen jätin hummailut kuitenkin väliin, jotta pysyn ruodussa ja pääsen tänään liikkumaan tehokkaasti. Tänään ajattelin salin jälkeen hemmotella itseäni ja hakea kaupasta jonkun hyvän hömppälehden ja pepsi maxia, ehkä myös proteiinipatukan ilta- tai välipalaksi vaihtelun ja herkuttelun nimissä. Etsin siis erilaisia tapoja rentoutua entisen hillittömän herkkujen mättämisen tilalle.
 
Img_0156_large
 
 
Tänään on siis salipäivä. Nyt tekee mieli treenata oikein kunnolla ja kovaa, siitäkin huolimatta että energiatasot ovat olleet koko viikon melkoisen matalalla normaaliin olotilaan verrattuna. Ajattelin kuitenkin vetää salilla napakan jalka-rinta-vatsa setin, Superdieetin ohjeista poiketen. Muuten tämän viikon liikkumiset näyttää tältä
 
maanantai pitkä, reipas lenkki koiran kanssa
tiistai lihaskuntotreeni salilla + 1h steppi
keskiviikko kuntosali ohjeitten mukaan
torstai lepo
perjantai kotitreeni
lauantai kuntosali, oma ohjelma
sunnuntai spinning
 
Eli yksi tavoitteellinen aerobinen tuolta puuttuu, teen sen mahdollisesti tänään illalla kävellen, jos sää sen vain sallii. Ajattelin tänään myös käydä infrapunasaunassa salilla, tekee mieli rentoutua kunnolla :) Nyt siis kohti punttia, hyvää viikonloppua kaikille!

perjantai 18. tammikuuta 2013

Energiansaanti

Toista viikkoa Superdieettiä mennään. Nälkä on todellakin vaivannut säännöllisin väliajoin, ja tuntuu, etten koskaan ole kunnolla kylläinen vaan ruokailujen jälkeenkin on pieni näläntunne.

Tumblr_mgq4u3ybyt1rywy3ko1_500_large

Päätinkin vilkaista, mitä Kiloklubi sanoo energiansaannistani tällä hetkellä. Viime viikolla ruokaa sai siis syödä aavistuksen verran enemmän hiilihydraattien muodossa, ja ensi viikolla hiilareita vähennetään taas entisestään. Saa nähdä mitä kroppa silloin sanoo :D

48624870947560521_2bbg8zjw_c_large

Ruokalistassahan on vaihtoehtoja jonkin verran, joten energian määrä vaihtelee päivittäin. Tämän päivän osalta kokonaiskalorisaldo oli noin 1400, mikä on mielestäni aika vähän. Pakko myöntää, että kuvittelin syöväni enemmän! Treenipäivinä tähän määrään tulee juomien ja hedelmien muodossa lisää, ja veikkaan että salipäivinä syön tämän ohjeen mukaan suunnilleen 1700kcal. Kovaan salitreeniin yhdistettynä tällä ruokavaliolla ei siis mitenkään voi lihoa!

Tumblr_m99z5y9lft1rvh3izo1_500_large

Näidenkin laskelmien jälkeen oman painon jumittaminen ärsyttää. Muilta on pudonnut jo useita kiloja, kehutaan kevyttä oloa ja virkeyttä. Mur! Toki olen iloinen muiden puolesta, ja uskon, että omakin kroppa alkaa vielä toimia, mutta nyt ketuttaa :D

Tumblr_mgqd4uoorm1rp9szio1_500_large

Kropan tottumista vähään ruokaan odotellessa kohti viikonloppua...

torstai 17. tammikuuta 2013

Terveellisen elämän rajoittavuus?

Muutoksen tekemiseen tarvitaan motivaatiota, ilman halua muuttaa jotakin on lähes mahdotonta pysyä suunnitelmissa. Hyvin usein liikunta- ja laihdutusblogeja lukiessa huomaa, että suurin tavoite toiminnalle on kauniimman vartalon saavuttaminen. Näin on myös omalla kohdallani, haluan kauniin ja kiinteän vartalon, kuten olen useasti maininnutkin. Mutta millä hinnalla ja ketä varten?

215680269626473914_ww5w2oqj_c_large
 
 
 
Nautin liikunnasta ja siitä olosta, minkä terveellinen elämäntapa tuottaa. Minun on pakko kuitenkin myöntää, että koen tämän myös toisinaan rajoittavana. Aikaa menee treenaamiseen paljon, usein illat kuluu kuntosalilla tai jumpassa, päivät menee töissä ja koulussa ja jossain välissä pitää myös tehdä koulutehtävät ja lenkittää koiraa. Kavereitten näkeminen ja yleinen hengailu on toisinaan hyvin vaikea mahduttaa aikatauluun, jos meinaa saada nämä muut asiat tehtyä. Ja tiedän, että vain tekemällä ne treenit saa tulosta aikaan, eikä pakollisista menoista noin vain jousteta. Välillä siis koen, että harrastamiseni rajoittaa sosiaalista elämääni melkoisen rankalla kädellä. Tähän tietysti vielä lisätään se, että usein illanvietot ja muut sotkee unirytmiä ja saattavat olla alkoholi- ja ruoka pitoisia, jolloin ruodussa pysyminen on vaikeaa, vaikka sitä tahtoisikin. Onko tämä siis sen arvoista, tuottavatko saadut tulokset minulle enemmän tyydytystä kuin kavereiden kanssa hengailu, hulluttelu ja rento elämäntapa? Tai miten mahduttaa nämä molemmat tasapainoisesti elämään, että saan molemmista parhaat puolet?
 
 
Tumblr_mgq4gru7vi1raino1o1_1280_large
 
En siis missään tapauksessa ole projektiani lopettamassa, vaikka siltä edellinen vuodatus saattoi kuulostaa! Pohdin kuitenkin tarkkaan tämän hintaa, ja sitä kuinka paljon olen valmis jatkossakin panostamaan terveellisiin elämäntapoihin. Haluaisin oppia ajan myötä eräänlaista rentoutta syömisen ja liikkumisen suhteen. Niin että liikkuisin hyvän fiiliksen mukaan, söisin terveellisesti mutta ilman ruokavaakaa ja jatkuvaa pohdintaa siitä mikä on sallittua. Olen jokseenkin perfektionistinen ja pakkomielteinen perusluonteeltani, ja koen haastavaksi yhdistää erilaisia tekijöitä elämässäni ilman toisten rajoittamista. Miten muut kokevat nämä asiat? Miten yhdistää terveellinen elämä ja opiskelijaelämä? En tahdo kuitenkaan kymmenen vuoden päästä todeta, että olisi pitänyt elää nuoruutta silloin kun se oli mahdollista.