tiistai 29. tammikuuta 2013

Kuulumisia part. X

Huomenta ihanaiset! Onkin ollut mukava saada muutama tsemppaava kommentti, nyt jaksaa taas painaa eikä pienet painon heittelyt tai muut ''murheet'' tunnu niin suurilta! Mieletöntä millaista tsemppiä voi saada ihan vain vieraiden ihmisten kannustuksesta :)
 
Tumblr_mgzstcgh1d1qlp5emo1_1280_large
 
 
Piukkis vinkkaili kommentissaan, että eri tavalla syömällä keho voisi saada uutta boostia rasvanpolttoon. Tätähän on luvassa, kun lauantaina tankkaillaan hiilihydraateilla neljän viikon tiukan tsemppailun jälkeen. Odotan tankkausta ristiriitaisin tuntein. Paino ei ole pudonnut erityisen lujaa ja pelkäänkin, että yhden päivän vapaasti syömällä sabotoin koko projektin. Noh, järkikinhän sen sanoo, että eipä ole mahdollista. Ensinnäkin kilo rasvaa sisältää energiaa karkeasti 7000kcal, joten lihoakseni kilon puhdasta rasvaa, minun pitäisi päivässä syödä 7000kcal yli kulutukseni. Ja se ei todennäköisesti ole kovin helppoa. Keho ei ymmärtääkseni myöskään kykene varastoimaan kerralla hillitöntä määrää energiaa lyhyessä ajassa, vaan osa siitä jää käyttämättä ja poistuu luonnollisia teitä. Faktoista huolimatta huolestuttaa, että syöminen lähtee täysin käsistä tai että jatkan mässäilyä useamman päivän.
 
 
800px-waffle_with_strawberries_and_confectioner_27s_sugar_large
 
Joka tapauksessa aion tankkauspäivän pitää, ja en aio noudattaa annettuja ohjeita. Haluan syödä niitä herkkuja, joita himoitsen ja kokeilla saanko niistä vielä samaa tyydytystä kuin aiemmin. Tarkoitus on kuitenkin elää vielä dieetin jälkeenkin, joten tässä voin samalla opetella syömään herkkuja ilman huonoa omaatuntoa. Onhan tässä kuitenkin jo kuukausi menty ilman mässyjä!!! Tankkauspäivän tarkoituksena on täydentää tyhjät hiilihydraattivarastot lihaksissa ja näin tehostaa rasvanpolttoa ja saada uutta puhtia treeneihin. Oma tankkaukseni ei tule olemaan ns. rasvaton, mikä olisi ohjeen mukaista, mutta yritän olla stressaamatta siitä liikaa. Elämässä pitää olla myös nautintoja ja omaan herkkupäivääni tulee kuulumaan ainakin Subwayn patonkia, hieman irtokarkkia ja kenties se kauan himoitsemani laskiaispulla. Noiden lisäksi toki syön myös oikeaa ruokaa, ja nyt siihen kuuluu mukaan myös leipää/patonkia, sekä hedelmiä ja ehkä jogurttia/rahkaa. Lauantaita odotellessa :)
 
 
150020_524767914210863_401036139_n_large
 

2 kommenttia:

 1. Mä oon tota tankkauspäiväasiaa pohtinut myöskin. Eka meinasin mennä ohjeen mukaan, sit ajattelin syöväni ohitse mutta kun rupesin miettimään että tekeekö mun ihan tositosi paljon mieli jotain tiettyä ruokaa tai herkkua niin en keksinyt yhtään o.O Pähkinät nyt himottaa aina, mut niitä saan päivittäin joten ei tarvetta tankkailla niillä. Kaurapuuro on ehkä suurin kaipaukseni kohde, ja sitähän tuolla listassa jo onkin. Mutta to be honest, en vieläkään tiedä teenkö ees puoliksi ohjeen mukaan, kokonaan ohjeen mukaan vai täysin ulkopuolelta koko tankkauksen :D Vaikea elämä!

  Laskiaispulla on muuten paras juhlapyhän herkku <3 Ei vedä runebergit tai joulutortut sille vertoja. Se on se kermavaahto... Nam! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt päättäny, että en tankkaa ohjeen mukaan, en edes yritä. Tiedän että vaikka söisin miten överisti niin en voi pilata koko projektia. En kuitenkaan tavottele mitään överimättöä, vaan ostan niitä juttuja mistä tykkään ja nautiskelen hartaasti :)

   Nuo pähkinät on kyllä herkkua, mutta ne on ns. vaarallista ruokaa itselle. Entinen syömishäiriöinen nostaa päätään niiden kohdalla aina joskus, joten en niitä juurikaan kotona kehtaa säilyttää. Jostain syystä pähkinärouhe ei tee samaa, joten sitä aina välillä rahkaan blandailen. Tarkoitan siis, että jos minulla on pähkinöitä kaapissa, niin tahdon syödä ne pois heti, vaikka ei olisi edes nälkä, aiheuttavat siis ns. ''ahmimista''. Toki jos pähkinöitä on kokonaisuudessaan 100g pussissa, niin ei niiden syömistä voi ahmimiseksi kutsua, mutta pilaa dieettiä kuitenkin, ja onhan niissä hurjasti energiaa. Joten pähkinät jää usein kauppaan, vaikka kovasti niistä pidänkin. Eipähän tule syötyä yli :)

   Poista