sunnuntai 27. tammikuuta 2013

SD - Lihapullat & Perunamuusi

Tein tänään oikein herkullista ruokaa SD:n sallimissa rajoissa. Vuorossa oli siis lihapullia ja perunamuusia, mitäs muutakaan :D Ohje on erittäin yksinkertainen, mutta ajattelin sen silti jakaa teidän kanssa :)
 
Lihapullat Superdieetin mukaan
4 annosta
 
-400g vähärasvaista jauhelihaa
-3 kananmunan valkuaista
-1 suurehko sipuli
-jauhelihamaustetta
-aromisuolaa
-valkosipulijauhetta
-paprikamaustetta
-sipulijauhetta
 
Erottele kananmunista valkuaiset ja laita ne kulhoon (jos ei ole niin tarkka rasvoista, voi sekaan heittää keltuaisen tai pari, mutta dieetillä en niin tee). Pilko sipuli oikein pieneksi kuutioiksi ja sekoita valkuaisten joukkoon ja lisää sekaan reilusti mausteita mielesi mukaan. Itse en rajoita mausteita dieetilläkään. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita kunnolla. Itse annoin massan vetäytyä pari tuntia kylmässä ja muotoilin sitten pikkuisi pullia, joista tuli oikein maukkaita. Chili ja tuore valkosipuli olisivat varmasti sopineet hyvin joukkoon, mutta niitä ei kaapista löytynyt. Paistoin pullat uunissa, joten rasvaa ei tarvinnut lisätä siinäkään vaiheessa.
 
Punnitsin siis valkuaiset, että ne sopivat dieetin mukaiseen ohjeistukseen, ja siten sain tästä neljä annosta. En siis lisää enää valmiiseen ruokaa raejuustoa tms. Valmiin massan punnitsin jälleen ja jaon neljään yhtä suureen osaan. Ensi kerralla vaihdan ehkä pienen osan valkuaisista raejuustoon/vähärasvaiseen fetaan!
 
Perunamuusi
 
-perunoita annosmäärän mukaan
-suolaa
 
Kuori ja keitä perunat reilusti suolatussa vedessä pehmeiksi. Jätä hieman vettä perunoitten joukkoon ja muussaa. Itse viimeistelin muusin vatkaamalla sitä vielä hieman sähkövatkaimella ja tuloksena oli oikein maistuva ja terveellinen vaihtoehto tavallisille keitetyille perunoille/makaronille.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti