lauantai 2. helmikuuta 2013

Elämisen sietämätön helppous

Olen aiemmin pohtinut ''normaalielämän'' ja ''liikuntaelämän'' yhdistämisen vaikeutta. Olen kuitenkin tässä viikkojen aikana tullut siihen tulokseen, että onnistuminen on vain ja ainoastaan itsestäni kiinni. Pystyn noudattamaan dieettiä ja liikuntasuunnitelmaa, jos itse sitä vain tahdon.
 
 
317993_418143854930216_924378929_n_large
 
 
Kirjoitin aiemmin myös niistä asioista, joista valitsemani elämäntavan vuoksi joudun luopumaan. Se, että alkoholi jää vähemmälle, ei tarkoita että sosiaalisesta elämästä pitäisi luopua tai ettei saisi pitää hauskaa. Jos joku ei valintojani ymmärrä, onko hän todella ystäväni? Ja ei, en aio luopua alkoholista/herkuista kokonaan - en ole kisadieetillä tai sellaiselle pyrkimässä, joten kerran-pari kuukaudessa voin varmasti joustaa ruokavaliostani ilman että tavoitteeni kärsivät. Toistaiseksi noudatan dieettiä mahdollisimman tarkkaan ja kurkotan kohti onnistumista, elämä kuitenkin jatkuu näiden projektien jälkeenkin. Pyrin tulevaisuudessa kohtuuteen sekä herkuissa että alkoholissa, ja siihen että ne todella kuuluvat vain hetkiin, jolloin niitä todella haluan. Muiden painostus ei siis ole syy ryyppäillä tai herkutella jatkossa. Elämästä pitää kuitenkin nauttia, ja joskus se nautinto on jotain muuta kuin maitorahkaa mustikoilla, mutta arkena nautintojen pitää olla terveellisiä. Onkin usein sanottu, että kun elää 80% ajasta terveellisesti, voi hyvin ja pystyy saavuttamaan tuloksia painon pudotuksessa ja kiinteytymisessä. Omat tavoitteet ovat kuitenkin korkealla, joten pyrin hieman korkeampiin ''ruodussa pysymis prosentteihin''.
 
 
D43b79466bdb11e29f5b22000a1fbc74_7_large
 
 
Uusien elämäntapojen noudattaminen on ollut yllättävän helppoa. En ole ollut 100% tarkka, mutta en myöskään ole varsinaisesti lipsunut ohjeista. En pidä sitä, että syön banaanin treenin jälkeen heikotukseen tai kiireessä jätän kasvikset punnitsematta ja mätän ne kippoon silmämääräisesti, varsinaisina lipsumisina. Ne ovat vain hetkiä, jolloin pitää joustaa ja käyttää omia aivoja sen pohtimiseen mikä on tärkeintä. Jos olisin snäkärijonossa tai viinipullo kainalossa kylillä, voisin sanoa että olen lipsunut. Toisaalta sellaisiakin tilanteita voi tulla, ja niistä pitää vain päästä eteenpäin. Elämää tämä vain on. Toisaalta omalla kohdallani nämä elämäntavat eivät ole olleet minulle täysin uusia, olen elänyt suhteellisen terveellisesti tätä ennenkin. Tästä syystä ymmärrän heitäkin, joille tämä on todella vaikeaa. Jos elämä on ollut hyvin epäsäännöllistä ja liikkumisten sekä ruokailujen suunnittelu on uutta, voi tällaisella dieetillä tulla liikaa infoa lyhyessä ajassa. Itselleni tämä on kuitenkin sopinut, se viimeinen tsemppi että nyt nainen tavoittele niitä unelmia ja elä kuten haluat! Rakastan tätä, terveellistä ruokaa ja treeniä :) Selvästi kuitenkin tarvitsin ja tarvitsen jatkossakin konkreettista apua ja tukea terveellisten elämäntapojen noudattamiseen, nyt menee kuitenkin hyvin ja antaa mennä vaan!
 
 
51f99c0e71a5214b26e04da3eae740de_large
 
 
Tuli sekavaa tekstiä, mutta tarkoitus on tsempata itseä ja muita, että tämä ''fitness'' elämä voi oikeasti olla kivaa ja mahdollista kaikille. Kannattaa miettiä niitä omia tavoitteita, ja sitä miksi niitä tahtoo. Sen jälkeen voi pohtia, kuinka paljon sitoutumista uusi elämäntapa vaatii, mistä pitää luopua ja ylipäänsä pitääkö mistään luopua, vai riittääkö tapojen kohtuullistaminen. Kannattaa kuitenkin kokeilla sitä uutta elämää, vanhoihin tapoihin voi aina palata jos sitä vielä muutaman kuukauden päästä tahtoo ;)
 
 
Da-mo-157_large

4 kommenttia:

 1. Ei tähän voi sanoa muuta kuin: just näin. :)
  Asian ytimessä.

  VastaaPoista
 2. ... Enkä mä voi tässä kohtaa kuin yhtyä Eveen. Täyttä asiaa :) On musta hirveen ihailtavaa, että teet näin paljon ajatustyötä tän asian kanssa. Se kantaa pitkälle ja auttaa omaksumaan uuden elämäntyylin paremmin kuin "laput silmillä eteenpäin"-tekniikalla sompaileminen. You go girl! <3

  VastaaPoista
 3. Näin tämä on! Jos ei tosiaan ole mitään kisadieettiä päällä, niin kyllä herkuttelu on omalle mielenterveydelle ihan hyvääkin. :) Ei saa liikaa paineita ottaa elämäntavan muutoksista. Pääasiahan on juurikin se, että muuten osaa syödä hyvin ja oikein, niin ei ne parit herkuttelut kuukaudessa sitä koko hommaa kaada.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tämä elämäntapojen miettiminen on nyt melkoisen pinnalla itsellä, ja elämässäni tapahtuu muutenkin todennäköisesti lähiaikoina suuria muutoksia, joten tällainen pohdintavaihe on päällä :) Prosessointi auttaa ymmärtämään miksi tätä teen ja mitä haluan saavuttaa. Uskon että aiemman elämäntaparemontit ovat kaatuneet siihen, ettei minulla ole ollut selkeitä tavoitteita ja rajoja sen suhteen mitä haluan saavuttaa. Olen halunnut mahdottomia, tai sitten en ole sitoutunut kunnolla vaan ajatellut, että ei sen nyt ihan näin tarvitse aina mennä. Nyt uskon että olen hyvällä matkalla kohti tasapainoa :)

  VastaaPoista