torstai 7. helmikuuta 2013

Kivaa olla keskiverto?

Kävin tänään siis kehonkoostumusmittauksessa. Odotin tarkempaa mittausta, mutta tällä Tanita-laitteella se ei ollut mahdollista. En siis saanut tietää esimerkiksi lihastasapainoa tai lihasten määrää ilman että sisäelimet olisivat laskettu mukaan. Mittaus oli kuitenkin suuntaa antava, ja ehkä tulen uusimaan mittauksen keväällä - tai sitten käyn myöhemmin In Body mittauksessa, mikä käsittääkseni on tarkempi. Jos käyn toisenlaisessa mittauksessa niin tulokset eivät tietenkään ole vertailukelpoisia.
 
Tänään saadut tulokset ei tosiaankaan mieltä ylentäneet. Sinänsä ei niissä mitään yllättävää ollut, mutta kyllä sitä on kuvitellut olevansa paremmassa kunnossa. Eli rasvaprosentti oli 29,9 ja sisäelinten ympärillä olevan rasvan arvo 2. Rasvaprosentti ja lihasten määrä olivat siis keskiarvossa, ja arvot kohtuullisia. Sisäelinten ympärillä oleva rasva oli erittäin hyvä, eli matala. Kehoni biologinen ikä oli testin mukaan 27 ja lepoaineenvaihduntani vajaat 1400kcal/vuorokausi.
 
Tällaisista luvuista lähdetään siis parantamaan. Nyt pitäisi vain saada itsensä tsempattua sen sijaan että masentuisin... Mutta tavoitteenani on päästä toukokuun loppuun menessä reilusti alaspäin rasvaprosentin määrässä. En ole varma, mikä olisi realistinen tavoite, mutta aika monessa blogissa rasvaprosenttia on saatu alas neljässä kuukaudessa useita prosenttiyksikköjä. Tämä vaatii tietenkin tiukkaa ohjeiden noudattamista, mutta siihen pyritään. Mieluusti saisin rasvaprosentin ainakin nyt alkuun tuonne 25 pintaan. En tiedä kuvan ''aitoudesta'', mutta omaa silmää miellyttää rasvaprosentit 15-25 välillä tämän kuvan mukaan, ja veikkaan että realistinen tavoite olisi tuolla 20-25 välillä. Vaikea on tosin arvioida, kuinka nopeasti sinne pääsee, olisiko kellään parempaa informaatiota, kuinka nopeasti muutoksia rasvaprosentissa voisi odottaa?
 
385045_483688891661390_2113102756_n_large

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti