tiistai 12. helmikuuta 2013

Liten esittely

Huomenta!

Ensinnäkin tervetuloa uusille lukijoille, on aina ilo huomata että joku oikeasti näitä juttujani lukee :) Ilokseni olen saanut myös vain kannustavia kommentteja projektistani, vaikka suuria ja pienempiä lipsumisia on tullut. Olen siis lähtökohtaisesti päättänyt olla teille - ja samalla itselleni - rehellinen muutoksen vaiheista. Tämä tarkoittaa myös heikkojen hetkien raportoimista, mutta nehän kuuluvat elämään ja vain niiden kautta voi oppia uusia asioita itsestään ja omista heikkouksista sekä vahvuuksista.
 
 
Tumblr_m4vgnteppi1rv3cnqo1_500_large
 
 
Sain lukijalta kysymyksen Liten In Shape ohjelmaan ja sen toimintamalliin liittyen, joten ajattelin avata tätä teille nyt hieman enemmänkin. Tietenkään ruokalistoja/tarkkoja liikuntaohjeita en saa julkaista, sillä ne ovat FitFarmin omaisuutta. Kuntosaliohjelman lisäksi löytyy kotitreeniohjelma, mutta lihaskasvua tavoitteleville suositellaan kuntosaliharjoittelua.
 
Lite on 10 viikkoa kestävä ohjelma, jossa on kolme erilaista ryhmää. Oma ryhmä löytyy painon pudottajille, ryhmäliikunta intoilijoille sekä kehoaan erityisesti salilla muokkaaville. Itse kuulun siis viimeiseen ryhmään, jonka virallinen nimi on Lite In Shape. Kerron siis kokemuksia ja faktoja vain tähän ohjelmaan liittyen. In Shape ryhmäläisten tavoitteina on maltillinen lihaskasvu, kiinteytyminen ja ylimääräisen rasvan vähentäminen. Ohjelma soveltuu henkilöille, joilla ei ole runsaasti pudotettavaa painoa, vain muutamia kiloja korkeintaan ja miehille sekä naisille on omat ruokavaliot. Ruokalistan perusteena on säännöllinen ateriarytmi, riittävä määrä hyviä hiilihydraatteja, runsaasti proteiinia sekä kasviksia ja marjoja. Lihaskasvun tavoittelun vuoksi hiilareita ei ilmeisesti koko ohjelman aikana pudoteta erityisen alas.
 
 
Tumblr_mh4pu3wdpm1s42qlyo1_500_large
 
 
Ohjelmaa päivitetään tarpeen mukaan. Suljetulla Liten foorumilla FitFarm antaa ohjeita, joita voi noudattaa oman tuntemuksen perusteella. Eli hiilareita pudotetaan, mikäli toivoo rasvan palavan nopeammin, sen sijaan jos treenit ei kulje ja painoa ei ole pudotettavana juurikaan, niin hiilareita voidaan jopa lisätä. Joillakin Liten In Shape ryhmäläisillä tavoitteena on myös painon nostaminen lihaksen muodossa. Itse siis tavoittelen sitä surullisen kuuluisaa kiinteytymistä, sillä rasvaa on mitä polttaa. Näin ollen oma päivittäinen hiilareiden määrä vaihtelee treenien mukaan - kuntosalipäivinä palautumisen ja lihasten kehityksen maksimoimiseksi hiilareita tulee siis enemmän kuin välipäivinä. Päivityksiä ja ohjeita tulee kymmenen viikon aikana muutamia. Ohjelman mukaan tässä ajassa saa pitää myös kaksi vapaasyönti/tankkauspäivää, joihin on erillinen ohje.
 
 
Tumblr_mhxfyh4rnf1s3f5h1o1_500_large
 
Aerobisen liikunnan määrä riippuu myös omista tavoitteista. Itse pyrin tekemään kaksi-kolme aamulenkkiä viikossa ja jumpassa/spinnissä käyn kerran-pari viikossa. Ryhmäliikunnat ovat mukana siis vain oman intoni takia, mutta ne eivät missään tapauksessa saa häiritä lihaskuntoharjoituksia tai palautumista. Etenen nyt pari viikkoa näillä ruokaohjeilla ja liikunnoilla, sitten pudotan hiilareita/lisään aerobista jos mitään ei tapahdu.
 
 
Tumblr_m6bkgghfj91r7k6sbo1_500_large
 
Ohjelman ideana on oppia syömään oikein ja liikkumaan tavoitteellisesti. Kuten olen aiemminkin maininnut, niin syödä saa melkoisen mukavasti verrattuna Superdieettiin, ja uskon tämän sopivan omalle keholleni hyvin. Ruoka- ja liikuntaohjeet ovat sellaisia, joita voisin kuvitella noudattavani loppu elämäni, ainakin pienillä muutoksilla. Tällä hetkellä voin ainakin suositella ohjelmaa kaikille ohjeistusta kaipaaville. Tuloksia ei tule päivässä tai viikossa, mutta näiden neuvojen avulla voi todellakin oppia terveelliset elämäntavat.
 
 
521666_486170414773821_920203777_n_large

3 kommenttia:

 1. Kylläpäs kuulostaa hyvältä! Itse voisin harkita tuota sitten, kun on näitä kiloja saanut vähän enemmän pois, kun tätä ylipainoa on ainaki 10 kg vielä.

  Mahtava lukea sun tekstejä ku oot löytäny niin hyviä motivaatio kuvia, nii into vaan nousee lukiessa.

  Teit varmasti hyvän valinnan vaihtaa Liteen, tsemppiä treeneihin ja kiinteytymiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Onhan Litessä tuo Weight Loss ryhmä myös, joka soveltuu sellaisille joilla on enemmän pudotettavaa. Uskoisin ettei sekään ole yhtä raskas kuin SD vaan painottuu nimen omaa terveellisten elämäntapojen omaksumiseen pitkällä tähtäimellä. Tsemppiä laihdutukseen sinullekin :)

   Poista
 2. Hei felidae!

  Löysin blogisi ehkä kuukausi sitten and I'm totally hooked! Erottuu monien muiden laihdutusblogien joukosta, pidän sun teksteistä ja kirjoitustavasta ja myös sun asenne on kohdallaan. Kuvista huomaa, että olet edistynyt, mikä on tosi hieno juttu. Suunta on varmasti vaan ylöspäin ja mieti vaan miltä näytät kesäkuussa! Kirjoituksista päätellen lite tuntuu sopivan sulle hyvin. Itse aloitan nestepainotteisemman kuurin, minkä uskon sopivan iha hyvin mulle.

  Ps. en tykkää spämmätä mutta olis hieno juttu jos tsekkaisit mun blogin http://calabazera.blogspot.fi/. Olen kirjoittanut vasta yhden tekstin, joten paljon ei tietenkään voi sanoa. Mun blogi on täysin eri tyylinen kuin tämä ja varmaan vaikuttaa vähän pliisulta näin ensi alkuun, mutta olis hieno saada jotakin kommenttia!

  VastaaPoista