maanantai 22. lokakuuta 2012

Rahankäyttö
 

Yhdessä aiemmassa viestissä jo vinkkasinkin siihen suuntaan, että tahtoisin laskea mihin kaikkeen sitä rahaa oikein tässä taloudessa kuluu. Asun siis koiran kanssa ja hoidan talouteni yksin. Teen tässä hieman katsausta siitä, mihin uskon rahani kuluvan. Ruoka-ainekustannukset lasken sitten tarkemmin ensi viikolla, kunhan saan siitä faktoja!
 
 
 
Tumblr_m9bz3laucs1rqoyj0o1_400_large
 
Laskennallisesti eniten rahaa menee vuokraan ja muihin laskuihin. Vuokrani on yksin maksettavaksi kohtuullisen suuri, eikä sähkölaskut, puhelinlaskut, vakuutukset ja muut pakolliset menot ole aivan ilmaisia.
 
 
Toiseksi eniten uskon, että rahaa menee ruokaan. Tästä voisin varmasti säästää melko paljonkin. Laitan rahaa erityisesti kokolihaan ja kasviksiin, esimerkiksi jauhelihani ostan aina max 10% rasvaa sisältävänä. Kasvikset ostan mieluiten myös tuoreina ja talvisin näihin sitten kuluu sentti jos toinenkin. Lihan laadusta en ole valmis tinkimään, mutta kasviksista voisin suosia enemmän kauden vihanneksia ja pakasteita, näin varmasti saisin hieman säästöjä. Muutenkin ruokaa voisi laittaa isoja annoksia kerralla, ja pakastaa ne annosrasioissa - näin kotona olisi aina terveellistä ruokaa odottamassa. Olen kuitenkin huono syömään samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin, ellei kyse ole todellakin herkullisesta ruoasta, ja näin ollen tähteitä tulee toisinaan heitettyä poiskin.
 
Tumblr_maiz40n4a81rqy6sqo1_500_large
 
Ravintoloissa syön nykyisin melko harvoin, juurikin taloudellisista syistä. Kunhan minulla on jonain päivänä reilummin rahaa, aion kyllä panostaa yleisestikin ruokaan enemmän.
 
 
Alkoholi. Kyllä, tähän kuluu rahaa laittoman paljon. Minulla on myös paha tapa tarjota alkoholia kavereilleni, etenkin jos iltaa istutaan minun luonani. Baareissa sen sijaan en yleensä juo kovinkaan paljoa jos sinne päädyn.
 
 
 Thingdesign-cheers_2_large
 
Vaatteet ja kauneudenhoito. Ostelen melko usein uusia vaatteita. Jostain syystä saan nautintoa siitä, että omistan jotain uutta, ja tämähän ei sovi opiskelijabudjettiin laisinkaan. Kuinka usein opiskelijat yleensä ostavat kenkiä/vaatteita? Minusta tuntuu, että itse hankin lähes joka kuukausi jotain kivaa itselleni, yleensä vaatteita.
 
531187_309153919181023_1473812466_n_large
 

Kauneudenhoitoon taas rahaa kuluu lähinnä hiustenleikkaukseen ja värjäämiseen - nämä käyn aina hoitamassa ammattilaisen käsissä. Kosmetiikkaa ostan myös jonkin verran, nykyisin aika usein kynsilakkoja. Sen sijaan meikkejä ostan silloin kun tarvitsen, eli parin kuukauden välein.
 
Elän siis melko vapaasti, ja kulutan kyllä rahaa jos sitä on. Säästöjä ei juurikaan jää, ja tästä syystä aionkin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota rahan käyttööni. Kirpparipöytä on jo varattu ja sinne vien tavarani joita en tarvitse. Harkitsen myös shoppailulakkoa, sen voisin toteuttaa ensi vuoden puolella kun saadaan joulu ensin pois alta ;)
 
Mihin muiden rahat kuluu, jääkö säästöjä?
 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti