keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Laihdutushistoriani

Laihdutushistoriani on pitkä!
 
Olin varmaankin noin 12 kun ensimmäisen kerran päätin olevani lihava ja ruma - aloin laihduttaa. Juoksin hulluna, laskin kaloreita. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun aloin myös oksennella. Tämä petollinen - ja lihottava! - tapa kulki mukanani lähes kymmenen vuotta.
Tumblr_m3ntbeyyo71rvxba8o1_500_large
 
 
Olin alle 15 kun ensimmäisen kerran olin mehupaastolla viikon. Vietin seitsemän päivää syömättä mitään kiinteää ruokaa, join vain erilaisia mehuja. Erikoisinta tässä varmaan on se, ett vanhempani tiesivät tästä, ja jopa ostivat minulle nuo mehut. Ehkä he kokivat, ettei muuta vaihtoehtoa ollut, olisin tehnyt tuon joka tapauksessa.
 
18 vuotiaana aloin seurustella vakavasti ja vuoden intensiivisen seurustelun jälkeen muutimme yhteen asumaan. Tuona aikana liikuin välillä enemmän ja välillä vähemmän. Pahimmillani painoin noin 65kg, ja olen näin jälkeen päin kuullut kommentteja, että olin tuolloin paljon isompi kuin nykyisin. Myös oksentelu jatkui, välillä olin kuukausia oksentamatta ja sitten taas aloitin alusta.
530788_427586413968873_1514708047_n_large
 
 
Erosin vajaa kaksi vuotta sitten. Painoin tuolloin noin 62kg, ja laihduin lähes huomaamatta muutaman kilon. Viime keväänä aloin pudottaa painoa tavoitteellisesti ja vähimmilläni painoin noin 54kg. Tuolloin koin olevani melko tyytyväinen itseeni. Kaikki kuitenkin muuttui, kun loukkasin jalkani huhtikuussa, ja sain kuukauden liikuntakiellon, ja senkin jälkeen kuntouttaminen vei aikansa. Lihoin takaisin tähän reiluun 60 kiloon. Osittain syytän tästä kyllä intensiivistä kuntosaliharjoittelua, jota kesän ajan tein. En väitä saaneeni viittä kiloa lihasta, mutta hieman kuitenkin ja samalla varmaankin myös kehon nestepitoisuus vähän kasvoi. Kesällä kuitenkin maistui myös jäätelö ja siideri, joten on sitä fläsääkin muutama kilo tullut kerättyä.
 
185052_469842766405268_1776059513_n_large
 
Näistä kevään ja kesän aikana kerätyistä ylimääräisistä grammoista hankkiudun nyt eroon. Samalla haluan opetella uutta, terveellisempää tapaa syödä, jotta en ala jojoilemaan tämän enempää. Koen olevani oikealla tiellä. Liikun hyvin, ja ruokavalioni koostuu hyvästä proteiinista, kasviksista, rasvoista ja kohtuullisesta määrästä hiilihydraatteja. Kompastuskiveni - eli alkoholi ja herkut - ovat nyt syynin alla. Näistä haluan jatkossa nauttia kohtuudella, esimerkiksi joka toinen viikonloppu voisin pitää vapaasyöntipäivän. Alkoholia jatkossa nautin toisinaan, kokonaan en siitä luovu, mutta jokaiseen viikkoon se ei saa kuulua!
 
Tumblr_m39055nsoa1r55euao1_500_large
 
Herkuttelussa haluan opetella myös kohtuullisia annoskokoja, tuntuu hankalalta nauttia pienestä määrästä herkkua. Minulle se mässääminen on tarkoittanut kohtuutonta mättämistä, esimerkiksi sipsipussia ja reilua kasaa irtokarkkeja. Entisen bulimikon on vaikea opetella kohtuutta.
Kettlecheddarbeer_large
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti