perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jumitus

Nyt ketuttaa ja ahdistaa. Alkuviikosta juhlin helposti pudonneita herkuttelugrammoja, mutta suunta ei jatkunutkaan yhtä iloisena kovin kauaa. Tänään aamulla paino oli siis vielä 600g enemmän kuin viime viikonlopun herkuttelua aloittaessa, ja näin ollen jopa 400g enemmän kuin maanantaiaamuna. Paino siis pyörii samoissa lukemissa aamusta toiseen, vaikka teenkin kuten käsketään. Ahdistavaa. Tiedän, ettei vaakaa pitäisi liikaa tuijotella, mutta itselläni on varaa pudottaa rasvoja alaspäin ja ei se lihas ihan niin huikeaa vauhtia kasva, etteikö paino pääsisi putoamaan. Olen ymmärtänyt, että lihasta nainen voi hankkia vuodessa joitakin kiloja hyvin suunnitellulla ruoka- ja treeniohjelmalla, joten mielestäni on suhteellisen erikoista että painon junnaamista selitetään lihaksien kasvamisella. Toki treenaamista aloittaessa lihas kasvaa nopeammin ja harjoittelu kerää nestettä lihaksiin, mutta itse olen tavoitteellisesti treenannut jo sen aikaa, että pyrähdyksiä lihaksen määrässä tuskin tapahtuu.
 
537410_564865553534521_1427961130_n_large
 
Noudatan siis annettua ruokaohjelmaa, välillä tekisi mieli herkutella, välillä on nälkä, mutta suurimman osan aikaa olo on hyvä. Pohdinkin nyt hiilareiden vähentämistä treenittömiltä päiviltä tai aamuaerobisten lisäämistä ohjelmaan. Joka tapauksessa muutosta tarvitaan, jotta kesää kohti pääsisin vielä parempaan kuntoon.
 
 
487294_305126316256991_442727952_n_large
 
Mietin myös stressin ja huonosti nukkumisen yhteyttä tuloksettomuuteen. Teen tällä hetkellä välillä jopa kahta työtä koulun lisäksi, joten kiirettä pukkaa. On vaikea rentoutua kun koskaan ei ole vapaapäiviä. Onneksi tahti helpottaa parin viikon sisällä :)

2 kommenttia:

  1. Mulla kanssa paino junnaa, on junnanu jo about 2kk.. Tämän vuoden aikana tosin rasvaprosentti on tippunut ~2%, joten sentään jotain kehitystä. Mutta silti, kun sitä läskiä olis tiputettavana 5-8kg ja syön todella tarkasti ja liikun hyvin niin kyllä välillä kiukku tulee. Luulen, että kroppani tarvitsee tietynlaisen buustin, siis tankkauspäivän tai enemmän kaloreiota päivässä. En ole uskaltanut kokeilla vielä, koska lähden huomenna Teneriffalle ja tuurillani olisin lihonnut vain 5kg. :D Mutta matkan jälkeen kokeilen erilaisia keinoja. Stressi ja huonosti nukutut yöt hidastavat kyllä aineenvaihduntaa. Lepo on tärkeää kropan palautumisen kannalta. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Jees, nukkumaan kannattaa pyrkiä se 7h vähintään yössä. Ite oon ainakin huomannut, että jumitusta tulee jos ei saa nukuttua 8h öitä. Superdieetissä mulla tippu paino 0,9 kg 4vkossa, mutta senttejä lähti älyttömästi ja muutosta kropassa (peilissä ja vaatteissa) aivan älyttömästi paljon enemmän kuin mitä tuo surkea vaa'an luku näytti. Koko vaaka pitäis nytkin heittää ikkunasta pihalle, koska ei sitä oikein voi katsella jos siellä salilla käy tekemässä muuta kuin aerobista. Ja juu ilman muuta stressikin vaikuttaa näihin juttuihin. Itsellänikin on rasvaa varmasti grammoina pois pudotettavaksi kyllä sillä tavalla että vaa'an pitäisi heilahdella alaspäin ihan rutkasti, mutta ei se normaalipainosella ihan niin mee. Mä sain lopputyöni vihdoin tehtyä alkuviikosta joten sain stressin pois :) Tiistaiaamuna heräsin ja kävin vaa'alla sekä otin mitat kropasta ylös. Voin kertoo että näkyy kyllä viime viikkojen istuminen, se ettei oo ollut aikaa käydä salilla ja se että on syönyt niitä hiilareitakin vaikkei oo juuri liikkunut, sekä stressi ja sen hoitaminen mm. sokerilla... Ei se mitään, mitat on nyt ylhäällä ja ruokavalio on siistitty ja salillakin oon käynyt tällä viikolla jo kaks kertaa :) Lihakset on niin kipeenä että yks yökin meni totaalisen pilalle kun jokaisella käännähdyksellä heräsi kipuihin :D Sitten tyhmänä kävin tänäaamuna vaa'alla, eikä MITÄÄN ollut tapahtunut :D Jep, päätin siis, että vaaka olkoot nyt omissa oloissaan. Jos kävisi siinä vaikka kuukauden jälkeen, kun on noudattanut niitä samoja elintapoja tasaseen tahtiin :) Ihan varmasti tulee tapahtumaan muutosta ja kaikki sujuu hyvin, kun syö puhtaasti (tai niinku sä, suunnitellun ruokavalion mukaan), liikkuu paljon, pitää huolta levosta ja ei stressaa. Jumitusajat on myös normaaleja, mutta on se vaan vaikeeta pitää se pää mukana näissä hommissa. Yrittää pitää silti ja motivaatiota imee kaikkialta :) Mun uusimmat motivaattorit on nyt tosiaan tuo lopputyön valmistuminen, lähenevät juhlat, lähenevä kesä, kännykän työpöydät (ja tietokoneen) on täynnä motivoivia kuvia ja lauseita, instagramissa kaikki joita seuraan ja se oma profiili (johon otan esim ruokakuvia kaikesta mitä syön) ja kommentoijat, sekä viimeisimpänä mun mies joka vihdoin (!!!) päätti alottaa saliharrastuksen ja nyt mulla on salikaveri, first time ever <3 Niin ja lisäks pidän motivaattorina sitä, että kerran viikossa-kahdessa syön "cheat mealin" (ateria, joka on mitä vaan mitä mä haluan!) ja yhden sokerisen treatin, molemmat mieluiten samana päivänä. Tämä oli tällä viikolla jo eilen, koska oli miehen synttärit ja mun viimenen tentti ikinä :) Sit kun on muun aikaa "niinku pitää" eli puhtaasti ja treenaa jne, niin ihan varmana mullakin näkyy se vaa'alla. Ainoo vaan että nyt en hemmetti vieköön kyllä käy sitä katsomassa! Jos jokin ei kerta motivoi vaan tekee päinvastasta niin sellaset jutut pitää karistaa elämästään, koska ne hidastaa ja haittaa kaikkea tekemistä sillon.

    Mukavaa ja toivon mukaan rentouttavaa viikonloppua sulle! :)

    VastaaPoista