keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Epävarmuus

 
Kuinka moni dieettailija tietää sen tunteen, kun pelkää epäonnistuvansa? Minulla ainakin epävarmuus omaa onnistumista kohtaan kalvaa usein. Toisaalta ymmärrän, että tulosten saavuttaminen ja niiden ylläpitäminen kestää kauan, mutta silti se ettei näkyviä tuloksia tule päivässä tai viikossa, aiheuttaa ahdistuneisuutta. Nyt minulla "ammattilaisen" tekemät ohjeet ruokaan ja liikuntaan, mutta silti epäilen omaa onnistumista ja halu säätää ruokamäärää alaspäin on suuri. Ei nimittäin tunnu näillä syömisillä että olisin minkäänlaisella dieetillä. On niin vaikea heittäytyä ja antaa mennä ja luottaa siihen, että kyllä minäkin vielä edistyn. Välillä tuntuu että kaikki muut kyllä saavat tuloksia mutta minä en. Sen takia tämä ns. pt touhu tuntuu oikein hyvältä ratkaisulta.
 
 
Tumblr_mk9jbwxbyl1s9yhj4o3_r1_1280_large
 
 
 
Olen miettinyt myös aikatauluja. Mihin minulla oikein on kiire? Tahdon kuitenkin saavuttaa hyvän olon ja omaksua terveelliset elämäntavat, ja se vie aikaa. Tekeekö se minusta onnellisemman, jos ensi kesänä mahdun koon 36 farkkushortsein tai tuleeko minusta onneton jos en mahdu? Kai elämässä pitäisi muutakin sisältöä olla..
 
 


Tumblr_mjslqhgi2d1rxuojso1_500_large
 
 
Epävarmuuteni johtuu osittain varmasti siitä, että haluan tätä niin mielettömän kovasti. Haluan onnistua, haluan olla vahva, iloinen ja liikunnallinen. Miksi? Koska se on sitä mitä sisimässäni koen olevani, nyt se ei vain näy minusta ulospäin. Iloisuus kyllä, mutta terveellinen, liikunnallinen elämäntapa ei. Tiedän sen tuovan minulle itselleni hyvää oloa, ja haluan muidenkin sen tietävän. Tiedän myös että silloin olisin tyytyväisempi itseeni ja todennäköisesti olisin myös itsevarmempi. En pelkästään sen takia, että näyttäisin hyvältä, vaan myös siksi että olisin todella saavuttanut jotakin ihan vain ja ainoastaan omalla kovalla työlläni.
 

 
Tumblr_mk64yruybf1rqlia6o1_500_large
 
 
Epävarmuuteni on epäloogista. Tiedän miten keho toimii, ja tiedän, että jos jatkan riittävän kauan näin kuten nyt teen, syön hyvin, liikun paljon, lepään riittävästi ja nautin elämästä niin myös minä lukeudun onnistujiin. Nyt tarvitaan vain aimo annos pitkäjänteisyyttä.

 
484827_344454742322441_1974958620_n_large

4 kommenttia:

 1. Tuttuja juttuja!

  Oma avokkini rauhoitteli minua monta kertaa dieetillä hokemalla, että harrastaminen ja koko elämäntapa kannattaa ajatella kuin portaiden nousuna. Pala kerrallaan ja yksi dieetti/kiristelyjakso kerrallaan! :) Kaikkea ei tarvitse saavuttaa heti yhdellä kertaa. Toisaalta on hyvä muistaa sekin, ettei dieettaus muuta ihmisen persoonallisuutta paremmaksi tai huonommaksi. Olin kolme kuukautta suhteellisen raskaalla dieetillä, ja yhtä altis epäonnistumaan arjessani edelleen. :D Itseasiassa vasta dieetin jälkeen tajusin, että sitä tiukkapipoa olisi voinut höllätä.

  Tsemppiä dieettiin, ja muista rento ote! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin sun dieettiä seuraillut, ja hienoja tuloksia sait! Monesti mietin et mikä sun salaisuus oikein on :)

   Pienten onnistumisten tunnistaminen ja niistä nauttiminen tuntuu vielä vaikealta.. Mutta sitä kohti mennään! Tsempit sullekin :)

   Poista
 2. Sinulle on haaste, ohjeet löytyy blogistani :)

  VastaaPoista