lauantai 6. huhtikuuta 2013

Food, food, food!

Miten syön, mitä syön, miksi syön?

Syön tällä hetkellä perusterveellistä ruokaa lautasmallin mukaisesti. Kuten aiemmin mainitsinkin, hiilareiden määrää ruokavaliossa on nostettu aiemmasta. Tämän huomaa kyllä, kroppa toimii, pää toimii - hiilarit siis tässä määrin sopii minulle. Tällä hetkellä saamastani energiamäärästä noin 35% tulee hiilareista. Koostan määrän pääasiassa puurosta, real-leivästä ja tummasta riisistä/makaronista. Lisäksi syön päivittäin marjoja ja hedelmiäkin viikoittain. Valkoiset höttöhiilarit ja sokerit onkin melkein ainoita asioita, joita minun ei tällä hetkellä pitäisi syödä kuin erikoistilanteissa.
 
 
Tumblr_mkqqn6cnmv1rrpeiyo1_500_large
 
Paljon liikkuvana laihduttajana minun pitää myös saada riittävästi proteiineja, jotta lihakseni säilyvät ja paino putoaisi rasvasta eikä lihaksista. Proteiinia on ruokavaliossani noin 40%. Pidän huolen, että jokaisella aterialla syön jotain proteiinipitoista. Omalla kohdallani se on lihaa, kanaa, kalaa, raejuustoa, rahkaa tai vähärasvaista leikkelettä. Prodet pitää hyvin nälkää ja on muutenkin hyvää ;)
 
 
Tumblr_mksvjxdf5n1s9pze8o1_500_large
 
Loput energiasta tulee sitten rasvasta. Hyvä laatuinen, pehmeä rasva on ehdottoman tärkeää hyvinvoinnin kannalta, esimerkiksi hormoonitoiminnan kannalta riittävä rasvan saanti on ehdotonta. Rasva sisältää kuitenkin paljon energiaa, joten sillä ei kannata liikaa läträtä. Itse saan rasvaa erilaisista öljyistä, joita lisään pääruokiin sekä pähkinöistä joita syön toisinaa.
 
 
77b6445e9e2a11e2900c22000a1fb715_7_large
 
Sopivien ruoka-aineiden lisäksi säännöllinen ruokarytmi on tärkeää aineenvaihdunnan toiminnan ja ruokahimojen hallinnan kannalta. Syön nykyisin 5-7 kertaa päivässä, riippuen päivän rytmistä ja pituudesta. Ruokaa menee alas siis suunnilleen 2,5 tunnin välein ja tämä sopii minulle. Himoitsen huomattavasti aiempaa vähemmän herkkuja ja jaksan reenata riittävän kovaa, vatsa toimii ja niin edelleen.
 
 
Wcv_vcvyoe8_large
 
 
Tässä siis muutama ruokavalioni peruspilari. Näiden avulla menee nyt hyvin! Jos jossain vaiheessa maltillinen painonpudotustahti (noin 300g/vk) hidastuu entisestään tai pysähtyy niin sitten varmaan ruokavaliota fiksataan, ja todennäköisesti hiilareita vähennetään. Se ei kuitenkaan ole nyt ajankohtaista, joten pitää nauttia kun saa syödä ja paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti