tiistai 11. joulukuuta 2012

Linssipata

Linssipata, 3-4 annosta

Ainekset
-400g vähärasvaista naudan jauhelihaa (10%)
-1,5dl punaisia linssejä
-2tl rypsiöljyä (paistamiseen)
-2-3 tomaattia
-2 isohkoa sipulia
-2 valkosipulin kynttä
-2 chilipalkoa
-2dl ruokakermaa 7%
-aromisuolaa, cayenen pippuria, sipulijauhetta maun mukaan

Ohje
Pilko sipulit, valkosipulit, tomaatit ja chilit ja kuullota hetki rypsiöljyssä kasarissa. Laita kuullotetut kasvikset ja mausteet blenderiin ja soseuta, lisää halutessasi hieman vettä (soseutuu paremmin). Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Huuhtele linssit ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää ruskistuneeseen jauhelihaan soseutettu kastike ja ruokakerma, kiehauta matalalla lämmöllä ja lisää kypsät, valutetut linssit joukkoon ja anna hautua hetki. Lisää mausteita mielesi mukaan. Nauti porkkanaraasteen ja vihersalaatin kanssa.

Arvioitu ravintosisältö kiloklubin mukaan:

Hiilihydraatit 26% (313kcal, 79,1g)
Proteiinit 36% (432kcal, 109,2g)
Rasvat 38% (455kcal, 51,2g)

Kcal yht. 1200

Annos (jos tekee yht. 4 annosta)

300kcal
hh 20g
p 27g
r 12g


Tein itselleni parin päivän ruoat tällä ohjeella ja hyvää tuli. Seuraavalla kerralla lisään joukkoon ehkä vielä papuja ja paprikaa, sillä melko matalaenerginen setti mielestäni. Pitää kuitenkin hyvin nälkää ja linssit tuo mukavaa vaihtelua jatkuvaan riisi-makaroni -linjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti