maanantai 22. huhtikuuta 2013

Ei kirjoitettavaa..

Kuten otsikkokin kertoo, nyt ei juurikaan ole kirjoitettavaa. Arki rullaa, paino on hieman laskusuunnassa, mikä on tietenkin positiivista. Tuntuu, että maha on muuttunut sellaiseks löysäksi mössöksi - Jutta ja superdieetit ohjelman mukaanhan tämä tarkoittaa sitä, että läski on tekemässä joukkopakoa kehostani. Jei. Tahdon uskoa tuohon :D
 
Large
 
 
Alkava viikko on aikataulullisesti hyvin haastava, sekä töitä että harkkaa riittää, joten en tiedä kuinka ehdin liikkua. Tavoittelen kuitenkin kolmea salikertaa ja kolmea aerobista ryhmäliikuntaa. Toivotaan, että saan hommat sellaiseen malliin että tämä toteutuu.
 
 
Viime päivinä on hieman nälkä vaivannut. Kroppa tuntuu kutistuvan, vaikka luvut ei siitä kerrokaan. Nyt tekee kuitenkin mieli syödä vähän kaikkea, ja etenkin normaalia ruokaa suurempia annoksia. Odotan jatkuvasti seuraavaa ruokailua :D Varmaan vapun tienoilla pidän taas vapaasyöntipäivää, jos siihen asti pysyn ruodussa. Ja pysynhän minä kun niin päätän - sitten voin hyvällä omalla tunnolla nauttia vappuherkkuja. Ja ehkä hieman alkoholia. Tärkeintä on vain pitää huoli, ettei mässyttely veny pitkäksi, ja että en erityisemmin morkkistele siitä.
 
Large
 
 
Nyt ei kuitenkaan ole suurempia infottavia asioita - voisin vielä ennen vappua napata muutaman kuvan ja vilkaista, onko kehossa tapahtunut muutosta sitten vuoden alun. Tsemppiä kavereille tulevaan viikkoon! 

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jumitus

Nyt ketuttaa ja ahdistaa. Alkuviikosta juhlin helposti pudonneita herkuttelugrammoja, mutta suunta ei jatkunutkaan yhtä iloisena kovin kauaa. Tänään aamulla paino oli siis vielä 600g enemmän kuin viime viikonlopun herkuttelua aloittaessa, ja näin ollen jopa 400g enemmän kuin maanantaiaamuna. Paino siis pyörii samoissa lukemissa aamusta toiseen, vaikka teenkin kuten käsketään. Ahdistavaa. Tiedän, ettei vaakaa pitäisi liikaa tuijotella, mutta itselläni on varaa pudottaa rasvoja alaspäin ja ei se lihas ihan niin huikeaa vauhtia kasva, etteikö paino pääsisi putoamaan. Olen ymmärtänyt, että lihasta nainen voi hankkia vuodessa joitakin kiloja hyvin suunnitellulla ruoka- ja treeniohjelmalla, joten mielestäni on suhteellisen erikoista että painon junnaamista selitetään lihaksien kasvamisella. Toki treenaamista aloittaessa lihas kasvaa nopeammin ja harjoittelu kerää nestettä lihaksiin, mutta itse olen tavoitteellisesti treenannut jo sen aikaa, että pyrähdyksiä lihaksen määrässä tuskin tapahtuu.
 
537410_564865553534521_1427961130_n_large
 
Noudatan siis annettua ruokaohjelmaa, välillä tekisi mieli herkutella, välillä on nälkä, mutta suurimman osan aikaa olo on hyvä. Pohdinkin nyt hiilareiden vähentämistä treenittömiltä päiviltä tai aamuaerobisten lisäämistä ohjelmaan. Joka tapauksessa muutosta tarvitaan, jotta kesää kohti pääsisin vielä parempaan kuntoon.
 
 
487294_305126316256991_442727952_n_large
 
Mietin myös stressin ja huonosti nukkumisen yhteyttä tuloksettomuuteen. Teen tällä hetkellä välillä jopa kahta työtä koulun lisäksi, joten kiirettä pukkaa. On vaikea rentoutua kun koskaan ei ole vapaapäiviä. Onneksi tahti helpottaa parin viikon sisällä :)

maanantai 15. huhtikuuta 2013

+200g

Tuo +200g on se maaginen grammamäärä, joka on vielä jäljellä lauantaina herkuttelusta. Eli vuorokaudessa turvotuksesta hävisi suunnilleen 1,5kg. Jei, olen varovaisen positiivinen sen suhteen, että herkutteluhan saattoi tehdäkin ihan hyvää. Nyt siis odottelen, että paino putoaisi hieman nopeammin, koska viime viikolla ilmassa oli hieman jumitusta.
 
Tumblr_ml8u8dpujr1s1tu0eo1_400_large
 
Painon vahtiminen ei ehkä ole järkevää nyt, mutta en osaa siitä luopuakaan. Tai siis, painon pitäisi kyllä pudota, koska tavoitteena on pudottaa rasvoja ja kuntosalia ym. aktiviista liikuntaa olen harrastanut jo sen verran kauan, että mitään radikaalia lihaksen kasvua ei ole odotettavissa salitreeneistä huolimatta. Aloittelijalla siis voi hyvinkin rasvat palaa ja lihas kasvaa, jolloin paino ei juurikaan putoa, mutta kun on pidempään harrastanut, niin lihaskasvu on hidasta - jokunen kilo vuodessa korkeintaan ja sekin yleensä plussakaloreilla. Eli siis odotan, että paino putoaa hitaasti mutta varmasti. Pitäisi vain ymmärtää olla kärsivällinen, koska kun pudotetaan rasvoja, on painon liikkuminen hyvin hidasta, eli noin 300-500g/vk.
 
 
Tumblr_mjiift06tu1rjf3ito1_500_large
 
Olipas epäselvä teksti, toivottavasti joku saa sieltä pointin kaivettua :) Aurinkoista viikon alkua!

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Voiko yksi päivä pilata kaiken?

Jep, eilen herkuttelin. Jep, eilen herkuttelin hieman suunniteltua enemmän. Tarkoitukseni oli siis syödä herkkuina 100g karkkia ja 50g suklaata sekä 50g pähkinöitä tavallisten ruokien lisänä. Karkkia tulikin sitten napsittua 150g ja suklaatakin noin 100g, pähkinät jäi pois. Näiden lisäksi söin tavallista ruokaa, jota en ollut punninnut. Omasta mielestäni määrät oli suhteellisen kohtuullisia, ainakin verrattuna aiempiin sipsi-karkki-alkoholi-leivosövereihin.
 
Tumblr_mgkwr1dijj1s3n1wgo1_500_large
 
Mutta kuinkas sitten kävikään? Vaaka näyttää tänään kevyet 1kg 700g enemmän kuin eilen ja päivän sana on ahdistus. Joo, nesteitä ja sitä ruokamassaa, mutta voi luoja miten voi olla paska fiilis. Pilaanko taas kaiken herkuttelemalla? En meinaa jättää mässyttelyä päälle, aamupuurot on jo tulossa. Toivon todellakin, että ahdistukseni on aiheetonta.. Olo on tällä hetkellä turpea ja muistutan lähinnä ryhävalasta tai hyljettä.
 
 

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sallittu herkkupäivä

Tänään vietän karkkipäivää. Jeee :) Olen siis noudattanut pt:n ohjeiden mukaista ruokavaliota nyt noin kolme viikkoa ja on aika herkutella hieman. Syön tänään muuten melko samalla tavalla kuin muutenkin, mutta lisään joukkoon ylimääräisiä hedelmiä sekä leipää pääaterioille. Varsinaisestihan hiilaritankkaukseen minulla ei ole tarvetta, mutta tämä sallittu herkuttelu on lähinnä pään takia mukana. Haluan siis, ettei herkkuhimot kasva hillittömästi ja pääty ahmintaan, vaan haluan oppia myös kohtuullista herkuttelua sekä vapaampaa syömistä. Minulla ei ole mitään tiettyä päivämäärää jolloin minun pitäisi olla ns. "kunnossa" joten pieni herkuttelu ei vaikuta muuten kuin positiivisesti. Saan syödä mahani täyteen ja nauttia pienestä extrasta myös. En siis näe nälkää muutenkaan, mutta syön silti tarkasti.
 
 
534103_167497286742444_1299958059_n_large
 
 
Tänään ruokalista näyttää siis tältä
 
7.00 Aamiainen
Puuroa, raejuustoa, vadelmia ja real-leipäviipale margariinilla sekä kananmunalla
 
10.00
Välipala
Maitorahkaa, mansikoita, mehukeittoa
 
13.00
Lounas
Broileria, pakastevihanneksia, pari palaa real-leipää
 
16.00
Päivällinen
Jauhelihaa, riisiä, parsakaalia, salaattia, raejuustoa
 
18.30
Banaani
 
(salitreeni)
 
20.00
Proteiinivanukas, marjoja, pala leipää
 
Illan mittaan
100g irtokarkkeja, 50g suklaata, 50g maustettuja pähkinöitä
 
 
Tumblr_mi366dlps31qdo1u8o1_500_large
 
Päivän rytmitys on hieman hassu, olen talkoolaisena eräillä messuilla, jonka vuoksi pääsen salille vasta illalla ja syön lounaan ja päivällisen peräkkäin. Uskon, että tuolla herkkumäärällä saan herkutteluhimoni tyydytettyä ja arki sujuu taas mallikkaasti. Haaveilin hieman myös vapaasyöntiateriasta esimerkiksi ravintolassa, mutta tänään se ei ole muiden asioiden vuoksi mahdollista. Tyytyväinen olen kuitenkin tähänkin :) Paino on pysytellyt samoissa lukemissa koko viikon, joten katsotaan onko tällä siihenkin mahdollisesti vaikutusta suuntaan tai toiseen. Aurinkoista viikonloppua!
 
 
Tumblr_mkww27bezj1s631nvo1_1280_large
 

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ei niin kuin elokuvissa..

Noh, maanantaina tein hienon suunnitelman - joka hienosti kusee. Eli aamuaerobisia ei tullut eilen eikä tänään, ja syynä on muuttuneet työvuorot. Hätä ei kuitenkaan ole suuri, vaihdan vain päiviä jolloin ne suoritan.
 
Tumblr_mkwc1h5hoh1sncpp8o1_1280_large
 
Tällä hetkellä on koulussa opparin takia ja töissä muutenkin hirvittävää kiirettä. Tästä johtuen kroppa tuntuu aika väsyneeltä. Yritän siis pitää huolta myös levosta ja kehonhuollosta. Liikkumisintoa on tolkuttomasti, pitää hillitä itsensä ettei jumppaile ihan joka päivä :D Ruokapuolikin sujuu, sen suhteen olen yllättynyt että tämä on näin helppoa. Miksi kukaan ei kertonut aiemmin, että syödä voi paljon ja silti pudottaa painoa? Ja että riittävästi syömällä kroppa toimii, jaksan liikkua ja tehdä duuneja hyvin. Fiilis on aikas mieletön :)
 
 
Tumblr_mjxi8aious1s8qvqzo1_500_large
 
Nyt pitää taas kiiruhtaa koulua ja sitten töitä kohti, joten ei tämän enempää tänään!

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Maanantai aamuna..

Ei ole kuitenkaan krapulaa tai vapinaa, vaan aamulenkkiä ja raejuustopuuroa! Mahtifiiliksissä alkaa siis uusi viikko. Kävin kävelemässä noin 50minuuttia reippaasti tuolla raikkaassa aamusäässä. Viime viikolla aamuearoja tuli pyöreä nolla - samoin kovatehoisia ryhmäliikuntoja. Syynä on yksinkertaisesti ikävät työvuorot, jotka esti iltajumppailut. Tästä huolimatta kävin muutaman pidemmän lenkin koiran kanssa, ja salille pääsi normaalisti.
 
 
Tumblr_lzwgj0zx221rol97no1_500_large
 
 
Tällä viikolla päätin panostaa erityisesti tähän aerobiseen puoleen. Tänään tuli siis aamulenkki, samoin huomenna ja keskiviikkona on tarkoitus ulkoiluttaa koiraa ja lenkkareita heti aamusta - jälleen töitten takia. Viikon suunnitelma näyttää tältä
 
Maanantai: aamulenkki + salilla jalat
Tiistai: aamulenkki (huoltava sali, tekniikkaharkkoja)
Keskiviikko: aamulenkki + spinni tai steppi
Torstai: salilla rinta-hauis-olkapää
Perjantai: lepo
Lauantai: salilla selkä-ojentaja-vatsa
Sunnuntai: spinning
 
 
Tumblr_mkv5zrknnp1rqlia6o1_500_large
 
 
Suunnitelma on varsin realistinen ja omaan silmään aika hyvä muutenkin. Miltä muiden mielestä näyttää? Tällä hetkellä ohjaajan ohjeissa sanotaan, että viikossa pitää tulla kolme salia ja kolme aerobista. Noita aamulenkkejä en ihan laske parhaaksi aerbiseksi, ne ovat lähinnä palauttavia ja peruskuntoa parantavia. En siis juokse, vaan kävelen reippaasti.
 
 
Tumblr_m0bdzodmef1rpmdf4o1_500_large
 
Paino putoaa noin 400-600g viikossa, ja tuntuu että kroppa tiivistyy, hitaasti mutta kuitenkin. Nyt kokeilen miten jaksan noita aamulenkkejä vedellä ja miten ne vaikuttavat kroppaan. Tästä on hyvä jatkaa! Tsemppiä alkaneeseen viikkoon :)

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Food, food, food!

Miten syön, mitä syön, miksi syön?

Syön tällä hetkellä perusterveellistä ruokaa lautasmallin mukaisesti. Kuten aiemmin mainitsinkin, hiilareiden määrää ruokavaliossa on nostettu aiemmasta. Tämän huomaa kyllä, kroppa toimii, pää toimii - hiilarit siis tässä määrin sopii minulle. Tällä hetkellä saamastani energiamäärästä noin 35% tulee hiilareista. Koostan määrän pääasiassa puurosta, real-leivästä ja tummasta riisistä/makaronista. Lisäksi syön päivittäin marjoja ja hedelmiäkin viikoittain. Valkoiset höttöhiilarit ja sokerit onkin melkein ainoita asioita, joita minun ei tällä hetkellä pitäisi syödä kuin erikoistilanteissa.
 
 
Tumblr_mkqqn6cnmv1rrpeiyo1_500_large
 
Paljon liikkuvana laihduttajana minun pitää myös saada riittävästi proteiineja, jotta lihakseni säilyvät ja paino putoaisi rasvasta eikä lihaksista. Proteiinia on ruokavaliossani noin 40%. Pidän huolen, että jokaisella aterialla syön jotain proteiinipitoista. Omalla kohdallani se on lihaa, kanaa, kalaa, raejuustoa, rahkaa tai vähärasvaista leikkelettä. Prodet pitää hyvin nälkää ja on muutenkin hyvää ;)
 
 
Tumblr_mksvjxdf5n1s9pze8o1_500_large
 
Loput energiasta tulee sitten rasvasta. Hyvä laatuinen, pehmeä rasva on ehdottoman tärkeää hyvinvoinnin kannalta, esimerkiksi hormoonitoiminnan kannalta riittävä rasvan saanti on ehdotonta. Rasva sisältää kuitenkin paljon energiaa, joten sillä ei kannata liikaa läträtä. Itse saan rasvaa erilaisista öljyistä, joita lisään pääruokiin sekä pähkinöistä joita syön toisinaa.
 
 
77b6445e9e2a11e2900c22000a1fb715_7_large
 
Sopivien ruoka-aineiden lisäksi säännöllinen ruokarytmi on tärkeää aineenvaihdunnan toiminnan ja ruokahimojen hallinnan kannalta. Syön nykyisin 5-7 kertaa päivässä, riippuen päivän rytmistä ja pituudesta. Ruokaa menee alas siis suunnilleen 2,5 tunnin välein ja tämä sopii minulle. Himoitsen huomattavasti aiempaa vähemmän herkkuja ja jaksan reenata riittävän kovaa, vatsa toimii ja niin edelleen.
 
 
Wcv_vcvyoe8_large
 
 
Tässä siis muutama ruokavalioni peruspilari. Näiden avulla menee nyt hyvin! Jos jossain vaiheessa maltillinen painonpudotustahti (noin 300g/vk) hidastuu entisestään tai pysähtyy niin sitten varmaan ruokavaliota fiksataan, ja todennäköisesti hiilareita vähennetään. Se ei kuitenkaan ole nyt ajankohtaista, joten pitää nauttia kun saa syödä ja paljon!

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Dream Body

Perjantaiaamuun muutamia motivoivia kuvia!
 

 

Tumblr_m5dk48nvhq1r9wdo0o1_500_large
http://weheartit.com/entry/57435081/via/sarahenmork
Tumblr_mknczanmub1r4i8s2o1_500_large
http://weheartit.com/entry/57293884/via/imyoureshootingstar
 
 
625626_472526659483270_567739111_n_large
http://weheartit.com/entry/57483300/via/black_and_white95
Tumblr_mefsuphuwh1rmup3lo1_250_large
6b97723c385fdbc62324c5781f4502a7_large
http://weheartit.com/entry/57470263/via/NoooNaaame
Tämmösiä tähän aamuun! Ennen en saanut ''mitään irti'' motivaatiokuvista, ihmettelin vain että mitä järkeä noita on tuijotella, kun en itse tule kuitenkaan koskaan realistisesti ajateltuna tule aivan samalta näyttämään. Nykyisin saan kuitenkin näistä ihan hillittömästi motivaatiota, etenkin tekstillisistä kuvista! Mietin, että kyllä tuo on mahdollista minullekin - toki oman vartalon rakenteen puitteissa. Jos muut pystyvät, miksi en minäkin?! Etenkin näin viikonlopun kynnyksellä extra-annos tsemppiä tulee aina tarpeeseen ;) Kaikki kuvat ovat siis weheaertit.com -sivustolta ja jokaisen kuvan alla on linkki kuvan hakusivulle. En pidä blogeista, joissa kuvan lähteistä ei ole mitään tietoa, ja toisinaan tulee jopa hämmennystä sen suhteen onko bloggari itse ottanut kuvat vai imuroinut ne netistä. Itse laitan aina nuo linkit tuonne alas niin ei tule epäselvyyksiä.
 
 
Tänään vuorossa on liikuntaa ja töitä. Ajattelin kirjoittaa muutaman sanasen nykyisestä ruokavaliostani lähipäivinä, jos teitä vain kiinnostaa lukea näistä jutuista. Jos teillä on toiveita blogin sisällön suhteen niin kuuntelen niitä mielelläni :) Nyt kaikki reippailemaan kohti viikonloppua
  

 

torstai 4. huhtikuuta 2013

Kun kaikki sujuu

Pitkästä aikaa taas oikein hyvä fiilis projektista kaikin puolin! Eilen jumppasin salilla jalat ja tänään kävin heti aamusta tekemässä rinnan ja olkapäät. Treenit kulkee uusilla ruokaohjeilla varsin mallikkaasti. Syömällä säännöllisesti ja riittävästi hiilareita saa aivan ihmeitä aikaa salilla, tuntuu että energiaa on vaikka muille jakaa! Tämä onkin ollut jännittävä huomata, sillä niin moni tuntuu niitä hiilareita karttelevan, ja todellakin itse kuuluin aiemmin samaan porukkaan. Toistaiseksi mennään kuitenkin näin kerta painokin putoaa tasaista tahtia ja homma toimii.
 
 
8ee5cdf89ce911e2a8b322000a1f9691_7_large
 
 
 
Äsken kävin vielä aamuisessa auringon paisteessa lenkittämässä koiran ja tämän päivän liikunnat alkaakin olla paketissa. Huomenna reenaan varmaankin selkää tai käsiä, lauantaina pääsen sitten treffailemaan pt:tä ja suunnittelemaan uutta liikuntaohjelmaa. Odotan sitä jo kovasti, vanha saliohjelma maistuu jo puulta. Kuinka usein muut vaihtaa saliohjelmaa? Tuntuu, että suhteellisen yleistä on tehdä joka kerralla jollain tapaa erilainen treeni, ilman varsinaista säntillistä ohjelmaa määriteltyine toistoinen ja painoineen. Kroppa tarvitsee jatkuvasti uutta ärsykettä kehittyäkseen, joten tuollainenkin tapa treenata voi olla oikein toimiva. Itselleni kehitystä on helpompi seurata, kun ohjelma on suunniteltu, mutta nyt jotain uutta kivaa kaipaan! Pientä sähäkkyyttä kevääseen ;)
 
Tumblr_mj7ur7ysnd1rgft4uo1_500_large
 
Nyt pariksi tunniksi koulunpenkille ja sitten itsenäistä opiskelua ja lisää ruokaa ääntä kohti!


keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Haaste

Sain haasteen Mimiltä, kiitos siitä!

~Ohjeet~
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista!


0_large


11 faktaa minusta

1. Opiskelen ammattikorkeakoulussa, valmistun vuoden sisällä.
2. Pystyn syömään samaa ruokaa monta päivää putkeen, en kaipaa yleensä vaihtelua.
3. Rakastan hikiliikuntaa.
4. Katson harvoin elokuvia.
5. Paheeni on karkit ja sipsit, mäkkisafkat ja muut ei juurikaan minua houkuta.
6. Voisin elää maitorahkalla, uusin ''löytöni'' on kombota siihen omenaa ja kanelia, nams.
7. En osaa viheltää.
8. Ikävöin usein ihmisiä ympärilleni, mutta silti pidän huonosti yhteyttä vanhoihin kavereihin.
9. Haaveilen jatkuvasti uusista sporttivaatteista, tällä hetkellä tahtoisin uudet värikkäät lenkkarit ja Adidaksen kollareista.
10. Olen laiska pitämään huolta ihostani.
11. En ymmärrä fantasiaelokuvia tai kirjoja.

Tumblr_mkfzh0fbyf1s9at8yo1_500_large

Kysymykset minulle

1. Jos saisit muuttaa yhden asian elämässäsi tai itsessäsi, mikä se olisi?
Elämässäni muutaisin ehkä kuitenkin sen, että haluaisin jonkinlaisen suhteen. Olen periaatteessa onnellinen yksin, mutta silti. En tiedä. Itselleni tahtoisin enemmän itsekuria ja suvaitsevaisuutta itseäni kohtaa.

2. Mitä onnellisuus sinulle tarkoittaa?
Tyytyväisyyttä omaan elämään ja suvaitsevaisuutta itseä ja muita kohtaan. Elämänhallintaa ja hyväksyntää.

3. Miten vietät aikasi kun olet yksin kotona?
Asun yksin, joten teen suurimman osan asioista yksin kotona ;)

4. Jos unohdetaan kaikki mahdolliset kuviteltavissa olevat rajoitteet niin mitä haluaisit tehdä työksesi/mikä olisi ammattisi, jos nyt pitäisi valita ja kaikki olisi mahdollista?
Jotain liikunta-alaa varmaankin tekisin, tai sitten jotain eläimiin liittyvää hyväntekeväisyyttä.

5. Mitä elämääsi kuuluu 10 vuoden päästä?
Olen edennyt urallani, minulla on tasapainoinen parisuhde ja olen tyytyväinen kehooni. Olen terve ja minulla on hyvät ihmissuhteet.

6. Puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi?
Täysi.

7. Kumpi oli ensin, muna vai kana? ( Minä tiedän vastauksen!!!)
Muna.

8. Mitä syöt aamuisin?
Kaurapuuroa, raejuustoa, mansikoita ja mehukeittoa. Tai proteiinikananmunabanaanilettuja.

9. Liikutko tarpeeksi tai ylipäätään?
Liikun tarpeeksi.

10. Mikä on mielestäsi kaunein asia sinussa ulkoisesti ja sisäisesti?
Sisäisesti rehellisyys, avoimuus ja napakkuus. Ulkoisesti.. Jaa-a, ehkä poskipäät :D

11. Kohteliaisuus jonka olet viimeksi kuullut?
Olen kuulemma reipas ja positiivinen!


Tumblr_mkfzx4ej5y1s9at8yo1_500_large

Omat kysymykseni muutamalle haastetulle:

1. Miten rentoudut?
2. Mikä saa sinut kirjoittamaan blogia?
3. Mikä sinua motivoi elämässä?
4. Mikä on parasta elämässäsi?
5. Mitä mieltä olet tositv:stä?
6. Lempiruoka ja ohje siihen?
7. Tee vai kahvi vai ei kumpikaan?
8. Rohkeinta mitä olet tehnyt viimeisen kuukauden aikana?
9. Mikä on tärkeintä materiaalista mitä omistat?
10. Tärkein kauneudenhoitorutiinisi?
11. Mitä pelkäät?

Ja haastan seuraavat bloggarit

Cherrysnoww

heidi

Taniannah

Lula

Haastan nyt vain neljä, mutta säännöt on tehty rikottaviksi ;)





Epävarmuus

 
Kuinka moni dieettailija tietää sen tunteen, kun pelkää epäonnistuvansa? Minulla ainakin epävarmuus omaa onnistumista kohtaan kalvaa usein. Toisaalta ymmärrän, että tulosten saavuttaminen ja niiden ylläpitäminen kestää kauan, mutta silti se ettei näkyviä tuloksia tule päivässä tai viikossa, aiheuttaa ahdistuneisuutta. Nyt minulla "ammattilaisen" tekemät ohjeet ruokaan ja liikuntaan, mutta silti epäilen omaa onnistumista ja halu säätää ruokamäärää alaspäin on suuri. Ei nimittäin tunnu näillä syömisillä että olisin minkäänlaisella dieetillä. On niin vaikea heittäytyä ja antaa mennä ja luottaa siihen, että kyllä minäkin vielä edistyn. Välillä tuntuu että kaikki muut kyllä saavat tuloksia mutta minä en. Sen takia tämä ns. pt touhu tuntuu oikein hyvältä ratkaisulta.
 
 
Tumblr_mk9jbwxbyl1s9yhj4o3_r1_1280_large
 
 
 
Olen miettinyt myös aikatauluja. Mihin minulla oikein on kiire? Tahdon kuitenkin saavuttaa hyvän olon ja omaksua terveelliset elämäntavat, ja se vie aikaa. Tekeekö se minusta onnellisemman, jos ensi kesänä mahdun koon 36 farkkushortsein tai tuleeko minusta onneton jos en mahdu? Kai elämässä pitäisi muutakin sisältöä olla..
 
 


Tumblr_mjslqhgi2d1rxuojso1_500_large
 
 
Epävarmuuteni johtuu osittain varmasti siitä, että haluan tätä niin mielettömän kovasti. Haluan onnistua, haluan olla vahva, iloinen ja liikunnallinen. Miksi? Koska se on sitä mitä sisimässäni koen olevani, nyt se ei vain näy minusta ulospäin. Iloisuus kyllä, mutta terveellinen, liikunnallinen elämäntapa ei. Tiedän sen tuovan minulle itselleni hyvää oloa, ja haluan muidenkin sen tietävän. Tiedän myös että silloin olisin tyytyväisempi itseeni ja todennäköisesti olisin myös itsevarmempi. En pelkästään sen takia, että näyttäisin hyvältä, vaan myös siksi että olisin todella saavuttanut jotakin ihan vain ja ainoastaan omalla kovalla työlläni.
 

 
Tumblr_mk64yruybf1rqlia6o1_500_large
 
 
Epävarmuuteni on epäloogista. Tiedän miten keho toimii, ja tiedän, että jos jatkan riittävän kauan näin kuten nyt teen, syön hyvin, liikun paljon, lepään riittävästi ja nautin elämästä niin myös minä lukeudun onnistujiin. Nyt tarvitaan vain aimo annos pitkäjänteisyyttä.

 
484827_344454742322441_1974958620_n_large

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Gone?

Ei, en ole kuollut! Ja ei, en ole myöskään lopettanut projektiani :) Eteenpäin mennään koko ajan, tosin ei enää Liten ohjeilla. Lite on hyvä, ja sitä todellakin suosittelen monille, sieltä on itsellenikin jäänyt monta hyvää juttua käyttöön. Tärkeimpänä varmasti ruokarytmi ja proteiinia jokaiselle aterialle.
 
6b1d9aba9ac111e2a0c022000a1f918d_6_large
 
 
Noh, mutta mitäs minulle kuuluu?
Minulle kuuluu oikein hyvää! Paino heittelee useilla kiloilla suuntaan ja toiseen, mutta ei tässä ole mitään kirvestä kaivoon ole heitetty. Nimittäin, sain aivan mahtavan tarjouksen, johon en voinut olla tarttumatta! Eräs ystäväni lukee paikallisessa korkeakoulussa fysioterapeutiksi ja suorittaa siinä sivussa pt-koulutusta. Joko arvaatte?!! Eli minä pääsin mukaan näihin opintoihin liittyvään harjoitteluun siten, että olen ystäväni asiakas. Hän tekee minulle sekä ruokavalion että liikuntaohjelman ja saliohjelmat. Jeiiii!! Ruokaohjeet olen jo saanut, eikä siihen mitään suuria muutoksia tullut. Kalorit vaihtelee tuolla 1700-1900 päivästä riippuen, kerran viikossa saa hieman herkutella ja proteiinia pitää tulla päivittäin vähintään 35% kokonaisenergiasta. Mikään ei ole kiellettyä, ei edes leipä! Ruokaohjeet on siis kustomoitu nimenomaa minun tarpeistani käsin, ja aiempaan suurempi muutos on se, että päivässä syödään 6 kertaa (sopii paremmin minun päivärytmiini) ja ruokavaliossa on aiempaa enemmän hiilareita, sillä aerobista liikuntaa minulle tulee kuitenkin kohtuullisesti.
 
5e5fb6a11e76706979c37fc90273890d_large
 
Asiakkuuden tavoitteeksi asetimme kehonkoostumuksen muuttamisen, eli tällä hetkellä mittausten mukaan rasvaprosenttini oli noin 30, mikä on terveen rajoissa, mutta korkea. Tätä siis lähdetään tiputtamaan ja toukokuun lopulla katsotaan mitä on saatu aikaan.
Saan loppu viikosta liikuntaohjeet, joten niistä sitten lisää myöhemmin.
 
Tumblr_m0jrzz5k3t1qb13ino1_1280_large
 
 
Mitäs lukijoiden kevääseen kuuluu? Miltä uusi ohjelmani kuulostaa? Mahtavaa, että ette ole kadonneet mihinkään vaikka postauksia ei olekaan tullut :)
 
62ec8d248cde11e2b7d622000a1f968a_7_large
 
Nyt viimeistään mahtitsemppi päälle kesää kohti!! Juhannus on jo ovella - silloin pitää olla kunnossa! Kootaan porukka kasaan ja tsempataan toisemme teräksiseen kuntoon! Muista, että muutos lähtee sinusta ja itse päätät miten liikut ja miten syöt - ota vastuu muutoksesta itse vaikka se pelottavaa onkin. ´Tsemppiä ihanaiset!