tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kevyt viikko.. mikä?

Jepjep, ei tullut kevyttä viikkoa tästäkään. Liikuntalista näyttää seuraavalle

Maanantai Aamulenkki 50min + kuntosali 1h
Tiistai Spinning 50min
Keskiviikko Bodystep+lihaskuntojumppa 45min
Torstai  Kuntosali 1h
Perjantai -
Lauantai Kuntosali 1h, pitkä kävelylenkki 1,5h
Sunnuntai Kuntosali 1h

Onko tämä liikaa? Kävelyt on palauttavia joka tapauksessa, mutta tuleehan tuota ihan reippaasti. Mikäs siinä jos vaan jaksaa - mutta jokainen varmaan tajuaa, että ihan pienillä ruokamäärillä ei tällaista settiä vedetä.

Tuplatreenipäivinä energiaa tulee ruoasta kevyesti 2100kcal, joka ei siis ole Liten ohjeitten mukaista. Esimerkiksi viime viikolla söin steppi-lihaskunto päivänä suunnilleen näin

Aamiainen
-kaurapuuro, 45g hiutaleita
-70g mansikka
-150g raejuusto
-kahvia

Lounas
(linjastolounas töissä)
-tonnikalalasagne
-reilusti vihreää salaatti, papuja, rkl siemeniä, kurkkua, tomaatti
-2 sämpylää, margariini
-kahvia

Välipala
-vähähiilarinen iso proteiinipatukka

-> treeni

-banaani

Päivällinen
-55g riisiä
-150g naudanjauheliha
-1rkl raejuustoa
-tomaattia, kesäkurpitsaa
-1rkl rypsiöljyä

Iltapala
-suklaapudding rasvattomaan maitoon
-100g vadelmia

Kaikki painot on raaka/kuivapainoja. Miltäs vaikuttaa? Itseä ruokamäärä kyllä ahdistaa, vaikka tiedän että syödä pitää jotta jaksaa..

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Maanantaiaamuna...

krapula ja vapina? No ei todellakaan, vaan aamulenkkiä heti kuuden pintaan. Kävin siis koiran kanssa noin viisi kilometriä käppäilemässä pirtsakassa pakkassäässä. Hyvää teki ja ei kyllä jää tämän viikon ainoaksi lenkiksi!
 
Tumblr_mjgtpplkpk1rqbp73o4_250_large
 
Jotakin ehkä kiinnostaa, että kuinkas se lauantai päättyikään? No baariin asti en lähtenyt, mutta muutama lasillinen alkoholia meni ja samalla tuli syötyä ohi. Nyt loput kuukaudesta saakin mennä ihan ilman alkoholia, sekä dieetin että rahatilanteen vuoksi. Mites muilla, alkaako uusi elämä taas tänään?

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Rauhallinen vapaa vkl?

Aurinkoista lauantaita! Näillä leveysasteilla on tänään riittänytkin aurinkoa ja pakkasta. Kylmääkin kylmemmästä ilmasta huolimatta uhmasin kohtaloa ja lähdin aamupäivällä koiran kanssa reippaan tunnin lenkille ja seitsemisen kilometriä paineltiinkin menemään reilussa tunnissa.
 
Salille lähdön kanssa saikin sitten tänään tehdä aavistuksen verran enemmän töitä - ei nimittäin olisi yhtään huvittanut. Kävin kuitenkin tekemässä selkä-takareisi-pohkeet -ohjelman läpi. Intensiteetti ei kyllä ollut parhaasta päästä, osittain sen takia että jo salille mennessä mahassa kiersi ikävästi. Vatsaongelmia onkin viime aikoina riittänyt, enkä tiedä mitä niistä syyttää. Maitotuotteet, viljat, raa'at kasvikset, stressi? Kummasti turvottaa joka ilta ja näytän suunnilleen siltä että odottaisin kaksosia. Jippii. Nooh, hieman nihkeän saleilun jälkeen jäin vielä palauttelemaan kuntosalin infrapunasaunaan puoleksi tunniksi ja lukemaan lehtiä. Tulikin hyvään saumaan tuollainen rentoutuminen ihan vain oman itsen seurassa.
 
Arvon tässä vielä että lähtisinkö katsastamaan tänään paikallista yöelämää vai en. Mieli tekisi oikein kunnolla viihteelle alkoholin kanssa, mutta alkoholissa on paljon kaloreita, huomisen reenit jää sitten välistä, rahaa ei ole liikaa ja kouluhommiakin riittäisi. Mitä tehdä, viettää lauantai-ilta esseitä vääntäen pepsi max pullo kainalossa vai yökerhon lattiaa viinihuuruissa kuluttaen? En todellakaan vielä tiedä kumpi näistä vaihtoehdoista vie voiton, se jääköön vielä siis arvoitukseksi!
 
Terveellistä viikonloppua sille puolelle ruutua!

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Pikakuulumiset

Huomenta! Kiirettä pukkaa näillä kulmilla, millään ei meinaa ehtiä kaikkea tarpeellista tekemään. Ensi viikolla tahti ei todellakaan helpota, mutta tulevalla viikolla pidänkin kevyen viikon salitreeneistä. Ihan jo aikataulullisista syistä. Käyn siis tekemässä ehkä 1-2 salitreeniä, jotka toteutan pienillä painoilla ja pidemmillä sarjoilla. Aerobista teen fiiliksen ja aikataulujen mukaan, mitään kovatehoista ei ole kuitenkaan tarkoitus harrastaa.
 
Viikko on sujunut melkoisen näppärästi tähän asti, herkkuhimotuksia on, on ja on, mutta eteen päin mennään - ilman mässyjä. Hieman olen hiilareita pienentänyt, mutta missään muussa ei näy muutosta paitsi nälässä ja ruokahaluissa. Malttia, malttia siis tarvitaan. Ostin eilen Fastin tuplasuklaa puddingia pahimpaan herkkuhimoon ja se on ihan ok - ei toki mitään Jacky vanukasta. Se ei ole yhtä makea kuin toffee pudding, mutta menettelee tuokin. Uutta valkosuklaa makua pitää päästä heti maistamaan kun se vain kaupan hyllyille saapuu tännekin korpeen!
 
Mutta nyt kouluun, tsemppiä kaikille!

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Salipäivä, pyykkipäivä, kauppapäivä, koulupäivä...

Heissan maanantailaiset!

Otsikosta voikon päätellä että tänään on hulinaa tällä suunnalla ihan kiitettävästi. Noiden mainittujen lisäksi tänään piti olla myös aamulenkkipäivä, mutta lähes 30 pakkasastetta mittarissa sai minut toisiin ajatuksiin, tehdään siis aerobiset toisella kertaa ja mahdollisesti toisessa muodossa.
 
Tumblr_mj3eyyyfrh1qdh2x0o1_500_large
 
Lenkin sijasta kävin jo heti aamulla syöminkien jälkeen tempaisemassa kohtuullisen hyvin jalkajumpan kuntosalin puolella. Tässä hieman listaa liikkeistä ja muutamat painot:
 
Smith kyykky, kapea, 50kg
Pystyprässi, kapea, 165kg
Askelkyykkykävelyä, ei lisäpainoa
Lantionnostot, 32kg
 
Lisäksi vielä liikkeitä laitteissa etu- ja takareisille.
 
Eli ihan hyvä jumppa takana! Sarjoja teen liikkeestä riippuen 2-4 ja toistoja 10-20. Tuosta prässistä olen niiiiiin ylpeä, siis tuohonhan tulee vielä se kelkan paino lisäksi. Askelkyykkyihin esikerralla lisäpainot mukaan ja parempi keskittyminen, nyt tahtoi mennä muiden vahtaamiseksi.
 
Tumblr_mj3hs4rl8b1s7rfeto1_1280_large
 
Ruokalistalla tänään on broileria ja perunoita, illalla varmaankin jauhelihaa ja makaronia ketsupilla. Ostin taas tarjouksesta lisää jauhelihaa, vaikka alan jo kyllästyä siihen. Mitä muuta siitä voi tehdä kuin mössöä riisin tai makaronin kanssa tai lihapullia? Mielikuvitukseni on lomalla..
 
Tumblr_mj18cltcxn1s5e93to1_500_large
 
 
Nyt kuitenkin muihin hommiin, tsemppiä alkaneelle viikolle!
 
 

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lite & Gameplan

Jokunen viikko Lite -ohjelmaa takana. Ei jälleenkään ole mennyt aivan kuten pitäisi, siis onnistuneita päiviä on ollut, mutta aivan täydellisesti ohjeitten mukan on menty melko harvoin. Motivaatiota on saanut kaivella milloin mistäkin, ja jotenkin rankan SD:n jälkeen orientoituminen jatkuvaan syömisten tarkkailuun on ollut vaikeaa. Luulisi, että asiat toimisivat juuri päin vastoin, mutta ei niin ei.
 
Tumblr_mijg46i6ny1rw1hcno1_500_large_large

Paljon hyvää olen oppinut, kasviksia ja marjoja tulee joka päivä reippaasti, ruokarytmin merkityksen ymmärrän ja melkoisen hyvin sitä noudatankin. Herkkuja on mennyt hyvin kohtuullisesti jos ollenkaan. Mikä sitten mättää? Hedelmät ja leipä, sekä annoskoot toisinaan. Leipää en yksinkertaisesti enää uskalla kotiin ostaa - syön sen kerralla. Treenin jälkeiset banaanit on näköjään myös parempi jättää kauppaan, sillä houkutus syödä niitä liikaa on kohtuuttoman suuri.
 
 
Tumblr_mj14rawvai1s5rmpqo1_500_large
 
Maaliskuu on jo lähtenyt käyntiin, ja maanantaista alkaen kutsun omaa kuukauttani MahtiMaaliskuuksi. Kiitos My Project Me:n Jennielle termistä! Mitä se Mahtimaaliskuu sitten  tarkoittaa? Ruoka-asioiden kuntoon laittamista - jälleen kerran! Työtä on kuitenkin aiempaa vähemmän, johan minulla on hyvä runko olemassa. Käytännössä punnitsen ruokani tarkemmin, teen hyvää ruokaa josta nautin, lopetan napostelut ja vähennän hieman hiilareita Liten ohjeiden mukaan. Eli aamupuuro hieman kutistuu ja samoin lounaalla hiilarit. Jos tuntuu, ettei tulosta ala tulla niin tiputan lounaan hiilarit pois treenittömiltä päiviltä. Treenit pidän jokseenkin ennallaan, aerobista 3-4 kertaa viikossa, kuntosalia 4. Miltäs kuulostaa, lähteekö joku mukaan Mahtimaaliskuuhun?

Sunday morning

Hiphei ihanaiset!

Se on taas sunnuntaiaamu... Eilinen ei sitten mennytkään ihan kaikkien suunnitelmien mukaa - lähdin nimittäin viihteelle ja vielä viinipullo kainalossa. Oli huippu ilta, tuli sekä tanssittua että parannettua maailmaa. Herkkuja ei tullut vedettyä, pähkinöitä ja prodepatukkaa kyllä jyrsin. Oli mahtava ilta, nyt ei ole mitään darraakaan, eli ei lähtenyt käsistä. Aamu ei silti alkanut Liten ohjeiden mukaan, vaan päädyin nautiskelemaan maitorahkaa banaanilla ja jälkkäriksi jälleen proteiinipatukkaa. Eipä ole aiemmin ''darramätöt'' näin terveellisiä olleet ;) Eli jotain on selkeästi pään sisällä kuitenkin tapahtunut. En kanna huolta eilisestä juomisesta, eihän se terveellistä ole, mutta vasta toinen kerta tänä vuonna kun nautin alkoholia! Entinen raikulityttö on ruodussa!
 
Tänään on tiedossa työvuoro.. Pääsen palvelemaan muita darraisia ja katsomaan kun he vetävät roskaruokaa ;) Töitten jälkeen iltasella ajattelin käydä salitreenin vielä tempaisemassa jos suinkin jaksan, eli ei hukkaan pitäisi mennä tämäkään päivä. Nyt koiran kanssa pihalle, aurinkoa ja pakkasta on täällä päin ilmassa! Rentouttavaa sunnuntaita!

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kulunutta viikkoa

Leivän puputtaja täällä hei! Kuuluuko leipä Liteen? No eihän se ihan tässä määrin kuulu! Ruokarytmit on tällä viikolla heittäneet volttia, mistä syystä kaikenlaiset himotukset ovat olleet valloillaan. Herkutellut en ole, mutta ylimääräistä leipää/banaania/pähkinää on toisinaan suuhun mennyt. Hiilarit syödyissä määrin aiheuttaa hillitöntä pöhötystä, yritän sitten vettä ja muuta nestettä tankkailla että en näyttäisi ihan darraiselta aina :D
 
Muuten homma etenee ihan kivasti. Jostain syystä en nyt saa tuosta ruokarytmistä kiinni, mutta liikunnat kulkee. Tämä viikko näyttää tältä:
 
Maanantai: sali
Tiistai: aamuaerobinen
Keskiviikko: pumppi
Torstai: sali
Perjantai: spinni
Lauantai: aamuaerobinen+sali
Sunnuntai: sali
 
Jep, jep, kyllä treenit kulkee! Ohjelma toimii, kokovartalojumi vaivaa juuri nyt ;)
 
Ruoan kanssa tarvitsisin jonkun ärjymään, että nyt nainen, 3kk kesään - teet vielä ihmeitä, kun nyt tsemppaat! Sinällään runko on kunnossa; aamulla puurot lisukkeineen, päivällä lämmintä ruokaa ja illlla rahkaa - vain välipala ja sen ajoittaminen liikuntojen suhteen sekä toinen lämmin ruoka teettävät ongelmia. Mutta ei auta muu kuin ottaa taas rahkat purkkiin ja suunnata kouluun - niinhän minä tein SD:kin aikana ja hyvin toimi, miksi ei nyt toimisi?