maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen!

Vuoden viimeistä päivää viedään - jälleen. Kaikki tekevät suunnitelmia ja lupauksia tulevalle vuodelle, ja mikäs sen parempi tapa kääntää uusi lehti elämässä. Mietin tässä kulunutta vuotta ja pakko myöntää, että se on mennyt jokseenkin sumuisesti. Mitään maata mullistavia asioita ei ole tapahtunut, pääasiassa olen elänyt vain perus arkea. Vietin kyllä pitkästä aikaa kesälomaa mahtavassa seurassa, ja se jääneekin vuoden 2012 kohokohdaksi.

Tumblr_mfv794ehhp1r71tqgo1_500_large

Milläs mielellä suuntaan vuoteen 2013? En yleensä harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta nyt ajattelin tehdä muutaman täysin saavutettavissa olevan tavoitteen ja joitakin päätöksiä tulevalle vuodelle. Tässä tärkeimmät.

1. Se klassinen, eli terveellisemmät elämäntavat ja painon pudottaminen. Lähden kuitenkin nyt liikkeelle hyvinvoinnista ja hyvän olon tavoittelusta, eli fiiliksen mukaan mennään. En halua soimata itseäni kuluvan vuoden epäonnistuneesta projektista, vaan otan siitä opikseni ja tähtään kohti uusia tavoitteita. Käytännössä tämä tarkoittaa säännöllisiä ruokailurytmejä, monipuolista liikuntaa, kehonhuoltoa, sopivassa määrin hemmottelua ja juhlintaa. Haluan oppia ymmärtämään, että esimerkiksi herkut eivät katoa maailmasta mihinkään, vaikka niitä ei söisi kerralla tolkuttomasti. Eli kohtuutta, kohtuutta. Mielestäni Jennie blogissaan My Project: Me on hienosti osoittanut, että fiksuilla valinnoilla saa välillä herkutellakin pienillä määrillä, ja silti tulosta tulee hyvin. Muutenkin kyseinen blogi on erittäin inspiroiva monine kuvineen.

103864335126496705_cin7swuz_c_large

2. En oksentele enää ollenkaan. Tähän asti olen toisinaan herkuttelun jälkeen oksentanut tahallani, siis noin kerran kuukaudessa. Nyt ei tätä enää. Haluan kohdella itseäni hyvin.

3. Panostan opintoihini entiseen malliin. Pyrin tekemään tehtävät ajallaan ilman viime hetken paniikkia. Tässä olen onnistunut tähänkin asti ja aion jatkaa siis samaan malliin.

 2333814_6937145-plwfr2_b_large

4. Ajattelen enemmän itseäni. Itsekästä, ehkä! En halua elää ketään toista varten oman hyvinvointini kustannuksella. Olen siis edelleenkin sinkku, ja haluan viettää aikaa hyvässä seurassa, muita kunnioittaen mutta silti toteuttaa itseäni ja omia unelmiani.

5. Haluan matkustaa. En vielä tiedä miten tai minne, mutta reissua on joka tapauksessa luvassa. Tämä liittyy tuohon edelliseen kohtaan myös, nyt on aika tehdä niitä juttuja mistä itse nautin.


 457467274618637633_87w2qetn_c_large


 Tällaisilla suunnitelmilla uuteen vuoteen. Nyt vuoden viimeinen salitreeni, sitten valmistautumaan illan säpinöihin! Nauttikaa ja olkaa fiksusti!

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Joulusta selvitty, ja arkea eletty jo jokunen päivä. Jouluna söin tukevasti, myös herkkuja, mutta ilman suurempaa morkkistelua. Nyt olen jo napakasti ruodussa, mutta mikäs se siellä? Uusi vuosi ja pippalot tietenkin! Aion nämäkin juhlat ottaa rennolla meiningillä, keskiviikkona sitten palataan tämän projektin pariin tiiviimmin.

Hunningolla ei tässä kuitenkaan ole oltu, nimittäin liikkumiset joulun jälkeen näyttää tältä:

-torstai: BodyStep
-perjantai: välipäivä (9,5h töitä..)
-lauantai: jalkapäivä salilla, 60min kävelylenkki
-sunnuntai:yläkroppapäivä salilla + 20min intervallit
-maanantai: sekapäivä salilla, 20min intervallit

Huomiseksi siis ennen juhlimista on liikuntaa tiedossa! Tänään kävin puntin jälkeen vielä reippaat 30min rentoutumassa infrapunasaunassa, teki hyvää!

Ruokapuolikin on kotiin palaamisen (siis keskiviikon) jälkeen mennyt ihan mukavasti, ja joulun turvotukset ovat kadonneet uusien tieltä :D Ajattelin huomenna tehdä vielä yhteenvetoa jokseenkin epäonnistuneesta projektistani, ja suunnitella ensi vuodelle uutta paremmalla menestyksellä!

tiistai 18. joulukuuta 2012

Uuteen viikkoon

Viime viikko meni melko mallikkaasti. Yksi salikerta jäi välistä, mutta siitä en kanna huonoa omaatuntoa. Hyvin menneestä viikosta huolimatta paino nousee ja olo on turpea, miksi?!

Tumblr_mf741uvbmr1rxg347o1_250_large
 
 
 
Tiedän, että viikossa ei tapahdu ihmeitä, mutta ärsyttää silti. Olen koko syksyn edennyt laihdutuksen kannalta on-off -periaatteella, mikä lienee suurin ongelma. Niitä off -päiviä on vain ollut liikaa, minkä vuoksi tuloksia ei synny. Selkeällä sitoutumisella johonkin menetelmään saisin varmasti parempia tuloksia.
 
 
Tumblr_mdu1oxvgis1qc8v48o1_500_large
 
 
 
Pystyisin laihduttamaan nopeastikin syömättömyydellä ja hyvin pienillä kaloreilla, olen sitä kokeillutkin. Tuolla tavalla saadut tulokset eivät kuitenkaan ole olleet pysyviä, ja periaatteessa haluaisin oppia syömään ja liikkumaan oikein, siis tekemään elämäntapamuutoksen. En kuitenkaan uskalla syödä riittävästi, mikä kohdallani kostautuu herkästi ahmimisena ja näkyy painon nousuna.
 
 
Tumblr_mf0rf39b2v1rxg347o1_250_large
 
Olenkin alkanut harkita, että pitäisikö hankkia ammattilaiselta ohjeet tähän omaan projektiin? Joka tapauksessa tiedän, että en ole tyytyväinen näin ja jotain pitäisi tehdä. Näyttää myös siltä, että omin neuvoin en osaa jatkaa tästä eteenpäin, joten aika siirtyä eteenpäin?



perjantai 14. joulukuuta 2012

Rumaläskipäivä

Toisilla on bad hair -dayt, minulla on bad body -päiviä. Näitä on hieman liian usein, on ahdistavaa kun oma keho kuvottaa. Mietin, miten kukaan koskaan tahtoisi koskea tällaista läskiä, jos itseänikin iljettää koskettaa kehoani.
 
 
Positiivisella ajattelulla pääsee varmasti pitkälle, mutta aina en itse pysty siihen. Tahtoisin kovasti pitää itsestäni ja tuntea itseni viehättäväksi, sillä tiedän, että itsevarmuus on sopivassa määrin kaunista. Kehonsa rohkeasti kantava on aina paremman näköinen kuin ahdistunut, pelokas ja säikky ihminen, joka toivoo ettei kukaan huomaisi.
 
 
Näistä tunnelmista huolimatta yritän saada tänään kaikki tarpeelliset asiat tehtyä. Eli koiran lenkitystä, saleilua ja kotihommia on luvassa.

 
 
302794_119517901541060_165951191_n_large


Tänään aamu alkoi vaihtoehto aamiaisella; kaksi paistettua kananmunaa, kaksi palaa ruisleipää ja pari klementiiniä, sekä runsaasti kahvia. Uskon yhä, että leipä turvottaa vatsaani, mutta en halua heittää sitä poiskaan, joten syön tuon paketin loppuun. Lounaaksi tänään on jauhelihaa, makaronia ja kasviksia ja päivälliseksi teen varmaankin Karppikissan ohjeen mukaan karppisubin, on muuten hyvää!

Sää on kurja, mutta ulos pitää uskaltautua. Näinä päivinä on hyvä omistaa koira, ei voi jäädä sisään makoilemaan vaikka miten tekisi mieli. Tsemppiä muillekin hämärään päivään!

255126_121344708025046_295752913_n_large

torstai 13. joulukuuta 2012

Motivaatiota

Eniten minua naisten vartaloissa motivoi vatsat ja peput. Pakko myöntää, että jos salilla näen naisen jolla on täydellinen vartalo - sopivasti muotoja, mutta silti kiinteä - niin alan vaistomaisesti vilkuilla mitä hän tekee salilla.. Jotta voisin joskus itsekin olla ylpeä vartalostani.
 
Tämä vatsa-peppu akseli on varmaan naisilla yleisin haaveilun kohde, kun kysytään mitä vartalossasi haluaisit muuttaa. Tässä hieman motivoivia kuvia, jotta jaksaa taas spinnata ja kyykätä!

 
Tumblr_meui39tbfm1r6se7zo1_250_large
 
 

481875_453746258015488_1251317123_n_large
 
 
 
1137086_3_1263761692_large
 
 

Tumblr_ma8ktjjkcv1rfn2soo1_500_large
 
 

Tumblr_mepwbrvumf1s0083so1_400_large

131212

Aamu alkoi tavallisesti puurolla, raejuustolla ja mehukeitolla. Aamiasannos tuntuu toisinaan valtaisalta, en mitenkään jaksaisi syödä tuota (35g 4-viljan hiutale, 10g vehnälese, 100g raejuusto, mehukeittoa sopivasti). Olenkin ajatellut, että korvaisin osan tuosta esim. ruisleivällä, jos monipuolisempaa ruokaa olisi helpompi syödä. Eilen tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin, sillä pitkästä aikaa söin useamman palan leipää illalla, ja vatsaan sattui pitkälle yöhön, ja tästä syystä iltapalarahkatkin jäi syömättä. En ole huomannut muiden hiilihydraattipitoisten ruokien kohdalla samaa, enkä nytkään ole varma, johtuiko tuo kipuilu juuri leivästä vai jostain muusta. Ensimmäisenä kuitenkin jätän tuota leipää vähemmälle, ja mietin aamiaiselle esimerkiksi jogurttin lisäämistä. 
 
 
Tumblr_mes6prfpvw1rmxsgwo1_500_large
 
 
Haluan siis syödä aamulla hyvin, koska se ehkäisee kohdallani illan ahmimista/mässyn himoa. On ollut jännittävä huomata, että jo muutaman päivän ''oikein'' syömällä kaikenlaiset mieliteot vähenevätä huomattavasti. Tiedän, että kompastuskiviä tulee vielä eteen, mutta entäs sitten? Kuuluuhan sitä joskus herkutellakin, esimerkiksi kerran viikossa-kahdessa viikossa. Pyrin nyt ajattelemaan, että ei ne herkut maailmasta mihinkään katoa, vaikka en ahmi niitä kaikkia kerralla sisääni. Joskus tulen varmasti vetämään herkkuövereitä, mutta tiedän tarkkaan, että siitä ei tule hyvä olo, joten pyrin jättämään sen siihen hetkeen, kun en enää voi muutakaan ;) Siihen asti mennään maltillisemmilla määrillä, fiiliksen mukaan. 
 
Tumblr_mepiesazy41rmxseho1_500_large
 
Ruoka tuottaa minulle paljon nautintoa, mutta silti en halua elää ruokaa varten. Tahdon hallita omaa kehoani, ja tarjota sille parasta mahdollista ravintoa, ainakin suurimman osan aikaa. Olen nuorempana kohdellut kehoani erittäin huonosti, muun muassa oksentelemalla väkisin, ja nyt on aika tehdä asiat toisin. Välillä pohdin, onko liikkumiseni ja syömiseni pakkomielteistä, mutta juuri nyt en koe niin. Teen asioita, joista nautin ja syön myös pääasiassa ruokaa, josta pidän.


 

Tumblr_lnnrpkmxxo1qat27oo1_500_large
 
Loppuun vielä muutama motivoiva kuva. Nyt on vielä hyvin aikaa ensi kesään ja farkkusortseihin, joten ei muuta kuin tekemään töitä niiden unelmien eteen!
 


73535406386139745_tjowjpnr_c_large





Tumblr_mddton0rrf1rfb724o1_500_large

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Ruokapäiväkirja

Aamupala
-35g 4-viljan hiutale
-10g vehnälese
-100g raejuusto (2%)
-mehukeitto, sokeroimaton

Lounas
-kalkkunan filee 150g (raakapaino)
-200g kasviksia (kurkku, paprika, porkkana)
-35g tumma makaroni (raakapaino)
-ketsuppia

Päivällinen
-3vpl Real -ruisleipää
-pari tl floraa ja rypsiöljyä
-3 paistettua kananmunaa
-kurkkua
-persimon

Iltapala
-250g maitorahka
-100g mansikka
-mehukeitto, sokeroimaton


Yhteensä 1692kcal

Hurja määrä ruokaa taas, vaikka energiamäärä jää melko alas. Piti syödä päivälliseksi linssipataa, mutta nyt ei enää uppoa, joten salilta kotiin tullessa kipaisin kaupasta leipää ja paistoin kaveriksi munia, joita nyt aina on kaapissa. Hieman liikaa hiilareita omaan makuuni, mutta periaatteessa jakaumat on ok, hiilareita noin 40%, protskuja reippaat 30% ja rasvoja vajaat 30%. Proteiiniakin tästä löytyy yli 120g, joten minulle riittävästi. Välipala jäi pois, joten ruokarytmi ei ollut paras mahdollinen. Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan hyvä päivä.

Liikuntoja

 
Tällä viikolla olen pitkästä aikaa päässyt niin sanottuun normaalirytmiin liikuntojen suhteen, ja viikon saldo tulee näyttämään varsin hyvältä, sen voin luvata jo tässä vaiheessa.
 
Tumblr_mev426il2w1s05fkao1_500_large
 
 
Maanantaina kävin tekemässä napakan alavartalotreenin salilla, ja ruuhkasta huolimatta sain ihan mukavan setin vedettyä. Ei selvästikään kannata mennä salille klo 17-18, jos ei pidä ihmispaljoudesta tai jonottamisesta...
 
Eilen, tiistaina, kävinkin uudessa Body Stepissä. On muuten hillittömän rankka ohjelma, etenkin circuit osio! Kyllä hiki irtosi, ja lopussa oli pakko jo himmailla. Edellisen päivän jalkatreeni verotti kyllä kyykkyjä, joten ensi kerralla ei steppiin jalat valmiiksi jumissa! Tosin tähän tiistaihin kuului aamulla myös pitkä 1,5h lenkki koiran kanssa, joten melko rankka päivä liikuntojen suhteen oli. Tuosta koiralenkistä voisi ajatella, että noin 1h on kunnollista lenkkeilyä, loppu aika kuluu sitten koiran kanssa leikkimiseen ja temppuiluun.
 
Tänään vuorossa on ylävartalon ohjelma kuntosalilla, ja loppuun vielä 15min intervallit crossarilla. En yhtään pidä noista intervalleista, mutta on parasta alkaa opetella, sillä ne toimii rasvanpoltossa mahtavasti!
 
 
Tumblr_mev4tgah8l1s05fdpo1_500_large
 
Torstaille on suunnitteilla spinning. Tämä tulee myös olemaan rankka, sillä edellisestä kerrasta on jo aikaa! Tästä huolimatta odotan tuntia jo nyt, sillä tällä tunnilla on mielettömän tsemppaava (ja hyväkroppainen!) ohjaaja.
 
Perjantain pääsen taas salille treenaamaan jalkoja. Tällä kertaa ajoitan treenin paremmin, jotta saan tehdä sen rauhassa.
 
Lauantaille on suunnitteilla joko lepo tai yläkroppa salilla, riippuen töistä. Jos lauantaina lepään, niin siirrän treenin sunnuntaille. Yläkroppapäivään kuuluu jälleen intervallit lopuksi. Pidempi lenkki on myös tarkoitus viikonloppuna tehdä.
 
429554_500742563291348_1842482306_n_large
 
Noita koiran kanssa tehtäviä lenkkejä en siis aina laske treenaamiseksi, sillä ne ovat yleensä palauttavia, ei sykettä kohottavia ja ''kunnollisia'' lenkkejä, vaan enemmänkin ulkoilua. Käydään kyllä koiran kanssa päivittäin 1-2h ulkona, mutta tähän kuuluu myös temppujen harjoittelua, haistelua, koirapuistoilua jne. mitkä ei käy minulle liikunnasta. Tämä selitys siis siksi, ettei eläinihmiset siellä toisella puolella ruutua säikähdä, että lenkitän koiraani vain kahdesti viikossa ;)
 
Miltäs vaikuttaa?

tiistai 11. joulukuuta 2012

Safkaseuranta

Ruokapäiväkirja 11.12.12
 
Aamupala
-4-viljan hiutale 35g
-vehnälese 10g
-rypsiöljy 1tl
-sokeroimaton mehukeitto 1dl
-raejuusto 100g
 
Lounas
-linssipata, annos (koko ohje jaettuna kolmella, eli 400kcal)
-porkkanaraaste
-tomaatti
-kurkku
 
Välipala
-maitorahka 250g
-marjasekoitus 100g
-mehukeittoa, sokeroimaton
-vehnäleseitä
-hasselpähkinärouhetta
 
Päivällinen
-kalkkunan filee 150g (raakapaino)
-paprika-sipulipaistos
-2tl rypsiöljyä paistamiseen
-kurkkua
 
Välipala
-Protein Delight patukka (129kcal)
-treenin jälkeen
 
Iltapala
-250g maitorahka
-100g marjoja
-mehukeittoa, sokeroimaton
-vehnälese
-pähkinärouhe
 
Yhteensä kiloklubin mukaan 1742kcal
hh 32%
r 28%
p 40%
 
Rasvoja saisi olla hieman enemmän, muuten näyttää ihan hyvältä. Hillittömästi saa syödä, kun syö oikein! Kommentteja saa laittaa, ja olettehan huomanneet järkyttävät 'ennen' kuvat naapurivälilehdestä! Edistyskuvat tulee sitten parin viikon päästä - edellyttäen että edistystä tulee.

Linssipata

Linssipata, 3-4 annosta

Ainekset
-400g vähärasvaista naudan jauhelihaa (10%)
-1,5dl punaisia linssejä
-2tl rypsiöljyä (paistamiseen)
-2-3 tomaattia
-2 isohkoa sipulia
-2 valkosipulin kynttä
-2 chilipalkoa
-2dl ruokakermaa 7%
-aromisuolaa, cayenen pippuria, sipulijauhetta maun mukaan

Ohje
Pilko sipulit, valkosipulit, tomaatit ja chilit ja kuullota hetki rypsiöljyssä kasarissa. Laita kuullotetut kasvikset ja mausteet blenderiin ja soseuta, lisää halutessasi hieman vettä (soseutuu paremmin). Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Huuhtele linssit ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää ruskistuneeseen jauhelihaan soseutettu kastike ja ruokakerma, kiehauta matalalla lämmöllä ja lisää kypsät, valutetut linssit joukkoon ja anna hautua hetki. Lisää mausteita mielesi mukaan. Nauti porkkanaraasteen ja vihersalaatin kanssa.

Arvioitu ravintosisältö kiloklubin mukaan:

Hiilihydraatit 26% (313kcal, 79,1g)
Proteiinit 36% (432kcal, 109,2g)
Rasvat 38% (455kcal, 51,2g)

Kcal yht. 1200

Annos (jos tekee yht. 4 annosta)

300kcal
hh 20g
p 27g
r 12g


Tein itselleni parin päivän ruoat tällä ohjeella ja hyvää tuli. Seuraavalla kerralla lisään joukkoon ehkä vielä papuja ja paprikaa, sillä melko matalaenerginen setti mielestäni. Pitää kuitenkin hyvin nälkää ja linssit tuo mukavaa vaihtelua jatkuvaan riisi-makaroni -linjaan.

maanantai 3. joulukuuta 2012

No more excuses!

Juhlat juhlittu, mässyt vedetty ja darrat lusittu. Seuraavan kerran alkoholia tähän koneeseen vasta vuoden vaihteessa.
 
Millaisella planilla siis edetään?
 
Ruokavalio
 
aamiainen

35 g kaurahiutaleita
10 g vehnäleseitä
100 g raejuustoa tai 125 g rahkaa
(1 omena)

 lounas
 
150 g (raakapaino) broilerin rintaa tai 1 prk tonnikalaa vedessä
100 g (pakaste)vihanneksia
salaattia, kurkkua, tomaattia jne.
1 rkl rypsiöljyä + mausteita
välipala

1 prk rahkaa tai raejuustoa
sokeritonta mehukeittoa
 
päivällinen
150 g (raakapaino) broilerin rintaa tai 1 prk tonnikalaa vedessä
50 g (kuivapaino) täysjyväriisiä tai makaronia tai 200 g perunaa
100 g (pakaste)vihanneksia
valmiskastiketta mausteeksi (kevyt, alle 10% rasvaa)
salaattia, kurkkua, tomaattia jne.
iltapala
250 g rahkaa
150 g pakastemarjoja
1 rkl pellavansiemenöljyä
 
Näyttää aika hurjalta määrältä ruokaa, vai? Energiaa tulee n. 1700kcal, eli syödä saa ihan kunnolla. Tästä huolimatta, jos jaksan treenata kovaa, painon pitäisi myös pudota ja tuloksia syntyä. Lisään tuohon myös lataus- ja palautusjuomat treenipäiville. Toivotaan, että lisäämällä energiaa myös mieliteot vähenevät.
 
Tällä mennään sinne vuoden vaihteeseen saakka. Kuukausi aikaa, ja aiemmin asettamani painotavoitteen saavuttaminen vaikuttaa mahdottomalta, ja epärealistiselta. Niin se aika vain kuluu, ja tässä vaiheessa harmittaa, että olen lepsuillut ja jättänyt työt tekemättä. Nyt siis lisää tehoja uusien keinojen avulla. Jätän hetkeksi ainakin kitukuurit väliin ja kokeilen mitä tapahtuu, jos oikeasti syö hyvin ja liikkuu.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuu

Joulukuun ensimmäistä mennään. Eilen aamulla painoa oli hieman yli 59kg, mutta tänään on taas lauantai. Moni laihduttaja tietää mitä se tarkoittaa - repsahtelua. Tänään on ystäväni pikkujoulusynttärijuhlat, joissa viina virtaa ja pöydät notkuu herkkuja. Tiedän, että baariin päädytään ja kalorit tulee varmasti olemaan enemmän kuin salittuissa rajoissa. Jälleen siis pääsen maanantaina aloittamaan uudelleen.. Onneksi tässä kuussa ei enää sitten juhlia olekaan.
 
 
32359_426598430740701_1696264628_n_large
 
 
Välillä on vaikea ymmärtää itseäni, miksi alkoholi ja ruoka ovat niin olennainen osa juhlimista omalla kohdallani. Eikö sitä kivaa voisi pitää myös ilman morkkista? Vielä en ole siinä vaiheessa, että jättäisin juomiset vähemmälle, syömisiä toki yritän rajoittaa. Tosin tiedän, että ruokien puolesta huominen on vasta se vaikein.
 
Ade6jaacmaanbef_large
 
Kamppaileeko kukaan muu sosiaalisen elämän ja laihduttamisen välillä? Tämä vaatisi niin paljon enemmän itsekuria kuin mitä minulla tällä hetkellä on. Pakko myöntää, nautin juhlimisesta, ja vietän viimeistä opiskeluvuotta täällä, joten haluan nauttia näistä kuvioista vielä kun voin. Kamppailen ajatuksen kanssa, mitä haluan eniten. Todellakin tiedän, että syömällä oikein ja liikkumalla voin paljon paremmin sekä fyysisesti ja henkisesti, mutta pelkään jääväni jostain paitsi. Pitää yrittää löytää jonkinlainen kultainen keskitie tässä touhussa, vähentää juhlimista, ja jättää se vain erikoistilaisuuksiin. Hauskaa voi varmasti olla ilman övereitäkin!
 
Maanantaina pääsen jälleen salille, vihdoinkin! Odotan niin, että pääsen taas rääkkäämään itseäni. Ruokapuoli on siis edelleenkin mennyt ihan kivasti, olen syönyt kaikkea, mutta melko pieniä määriä päivässä, eikä mieliteot ole vaivanneet. Olo on ollut helppo, nyt vain tämä viikonloppu ja sen aiheuttamat seuraukset mietityttää.
 
Tällaista vatsaa ensi kesäksi haaveillessa... 
 
Tumblr_me9rx4ka401rpgbu6o1_500_large