keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Heipsulivei!

Viikko onkin alkanut vauhdikkaasti, ihan huomaamatta!
Viikonloppu kului myös turhankin nopeaan. Päädyinkin sitten juhlimaan, ja nauttimaan jokusen ylimääräisen kalorin mistä syystä paino hetkellisesti nousi. Oli kuitenkin kivaa ja yllätykset kuuluu elämään, joten ei siitä enempää!

Viimeinkin flunssa alkaa olla karkoitettu ja lenkkeilemään olen jo päässyt. Loppuviikosta tarkoitus on taas palata myös salille, viimeistään lauantaina.

Ruokailut ovat olleet vapaampia kuin viime viikolla, mutta suhteellisen ruodussa olen onneksi pysynyt. Nämä arkeen palaamiset ovat aina haastavia, tahtoo jäädä viikonlopun mässyttelyt päälle.

Nyt ei ehdi enempää, eli tässä oli vain pikainen tilannekatsaus!

lauantai 27. lokakuuta 2012

Viikonloppufiilikset

Olen pitkästä, pitkästä aikaa oikealla viikonloppuvapaalla! Eli ei töitä eikä koulua kahteen päivään, wau, mitä ihmiset tällaisina päivinä tekee?
 
9291_320795718027323_80641150_n_large
 
Ajattelin hoitaa aamulla rästihommia koulua ajatellen, kerta en vieläkään liikkumaan pääse. Käyn kuitenkin koiran kanssa metsässä hiimailemassa jonkinlaisen lenkin, jotta otuskin saa hieman ulkoilua ja minä raitista ilmaa.

Tumblr_mb91xb5b6q1r2qs2ho1_500_large
 
Näiden lisäksi minulla on kauppapäivä, eli evästä ostamaan! En yhtään jaksa ajatella mitä tulevina päivinä söisin, olen juuttunut jauheliha-makaroni-salaattilinjalle. Onko ideoita terveelliseen, suht edulliseen ja maistuvaan ruokaan?

Tumblr_ma73obkjte1r42crfo1_1280_large


Minulla on myös pieni ongelma. Tarvitsen pikkujoulumekon. Olen melko ajoissa liikkeellä, mutta pakko olla! En edes tiedä minkä tyyppisiä vaatteita ihmiset yleensä työpaikan pikkujouluihin laittaa, sillä en yleensä sellaisia harrasta. Mutta kaupoissa kiertelyä siis luvassa!


576875_366520483436606_1632421252_n_large
(ei ehkä ihan näin seksikästä meidän firman juhliin, mutta jotain pientä ja mustaa kuitenkin!)


Eli aika rauhallista viikonlopun viettoa luvassa, katsotaan kuinka suunnitelmat toteutuu!

perjantai 26. lokakuuta 2012

Palkinnot?

Pitääkö laihduttamisesta saada palkintoja? Eikö itse laihtuminen ja kauniimpi vartalo, parempi kunto ja terveempi keho ole riittäviä motivaattoreita jatkamaan?
 
 
Tumblr_mch6juca1l1r4lv5bo1_400_large
 
Olen miettinyt tätä palkkiopolitiikkaa viime aikoina. Tahtoisinko itse palkita itseäni hyvästä suorituksesta ja tavoitteiden saavuttamisesta myös materiaalisesti?
 
Palkkion ei luonnollisesti pitäisi olla ruokaa, vaan jotakin muuta.
 

Mitä se minun kohdallani voisi olla?

 
6e80b613e607021aa6ce1cf88a59f62f_large
 
 Merkkikengät, hieno laukku tai jokin uusi vaate varmaankin toimisi.
 

 

Hemmotteluhoito tai uudet kosmetiikka hankinnat voisi motivoida myös.
 
Tumblr_mchwqvecwg1rhf2dno1_500_large
 

Uudet urheiluvaatteet piristää aina! Mutta näitähän pitää hankkia joka tapauksessa.
 
Tumblr_mcdk4saawj1rv822go1_500_large
Matka?
 
Tumblr_m5x5kflena1r19mheo1_500_large
 
 
Eniten palkkion hankintaa hankaloittaa raha - eli jos haluan jotain kallista, siihen pitää säästää. Toisaalta sekään ei tekisi pahaa, ja sitten palkkiota varmasti osaisi myös arvostaa. Toinen mietinnän kohde on yksi iso vai monta pientä palkkiota? Ehkä yksi iso motivoisi nyt eniten, jotain pientä voi sitten hankkia piristykseksi silloin tällöin.
 
 

Viikkopunnitus nro1

Perjantaiaamun pikainen info; aamupaino oli 58,8kg. Eli nesteet on lähteneet ja alku on ihan hyvällä mallilla. Suosittelen perjantaipunnitusta muillekin, antaa motovaatiota pitää yllä terveellisiä ruokailutottumuksia myös viikonloppuna! Omalla kohdalla kun ainakin lauantai ja sunnuntai on päivistä haastavimmat.

Olokin on jo hieman parempi, eli huomenna on tarkoitus lähteä liikkumaan ainakin hieman joko kävellen tai kevyellä salitreenillä! Parin kilon putoamiseen varmaan vaikuttaa myös tämä liikkumattomuus, eli lihaksissa on normaalia vähemmän nestettä. Toki tällainen mukava alku antaa lisää motivaatiota!

Hauskaa perjantaita!

torstai 25. lokakuuta 2012

Foooooood!!

Mitä minä himoitsen?

Rasvaisia, suolaisia, rapeita sipsejä...

Tumblr_m12ohbassr1qe2zgqo1_400_large
http://weheartit.com/entry/31636840/via/lollypop1


Irtokarkkeja... Suolaista ja makea..

Tumblr_mccquhymhs1rw4inzo1_250_large
http://weheartit.com/entry/40899158/via/m0rtalkomb4t

Kebab ranskalaisilla, tulisena kiitos!

Ookooiida_2520059_large
http://weheartit.com/entry/36562012/via/pinjaboobear

Kiinalaista ruokaa, nam!

Img_0223_large
http://weheartit.com/entry/39897717/via/California_Candy

Suussa sulavaa juustokakkua..

Easy-no-bake-raw-vegan-cheesecake-recipe289_large
http://weheartit.com/entry/40783181/via/foodlve

Päiväunia, päiväunia.. Himoitsen myös kiinteää vartaloa, ja se ei sovi tähän soppaan ollenkaan...

Väsymys maximus

Vaikea päivä. Mieli tekee epäterveellisiä herkkuja, väsyttää, oikea ruoka ei maistu ja ruokarytmi heittää volttia -> kierre on valmis.

Nukuin viime yönä todella huonosti, varmaan vain muutaman tunnin. Tämä on kostautunut tänään todella pahasti, mutta minkäs voit kun aikaa ei ole päivälläkään levätä. Onneksi on viikonloppu tulossa ja kiire helpottaa hetkeksi, jos sitten vaikka yöunetkin maistuisi paremmin.

Tänään on syöty näin
-mansikkasmoothie; mansikat, maitorahka, hieman mysliä ja vehnäleseitä
-muutama karkki.......
-eilistä kanakeittoa annos
-broilerin koipireisi ja salaattia

Eli siis liian vähän ruokaa, ja siitä johtuvia ruokahimotuksia. Illalla nautin ehkä vielä smoothien jos jaksan sellaisen tehdä. Liikkumaan en edelleenkään pääse.

Toivottavasti huomenna on jo parempi fiilis!

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Keskiviikon napostelut

Ruokalista näyttää tänään tältä

-mustikkasmoothie; 125g mustikka, 250g maitorahka, 1rkl hasselpähkinäjauhe, 10g vehnälese, 0,5dl mysli

-pari rkl eilistä ruokaa; ei menny alas! Ruoka sisälsi siis peruna-kukkakaalimuusia, jauhelihaa, sipulia, kaalia, herkkusieniä, ruokakermaa

-broileribagel, 3 palaa suklaata

-broilerikeitto; br.suikaleet (naturel) 400g, pari rkl rypsiöljyä, kasvissuikaleita 250g, pieni paprika, iso sipuli, 2dl ruokakermaa (15%), 1pkt nuudelia (siis sellanen annospussi), sulatejuustoa 2rkl
 = yht. 4 annosta

-mustikkasmoothie, sama setti kuin aamulla

Ei siis ihan täydellinen lista tänään, mutta ei nyt mitenkään pahimmasta päästä. Lounas oli heikko, ja kasviksia melko niukasti. Flunssa vaivaa edelleenkin, eikä oikein tavalliset ruoat maistu. Rytmitys on kuitenkin kunnossa ja herkutkin on ihan kohtuuden rajoissa.

Laihdutushistoriani

Laihdutushistoriani on pitkä!
 
Olin varmaankin noin 12 kun ensimmäisen kerran päätin olevani lihava ja ruma - aloin laihduttaa. Juoksin hulluna, laskin kaloreita. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun aloin myös oksennella. Tämä petollinen - ja lihottava! - tapa kulki mukanani lähes kymmenen vuotta.
Tumblr_m3ntbeyyo71rvxba8o1_500_large
 
 
Olin alle 15 kun ensimmäisen kerran olin mehupaastolla viikon. Vietin seitsemän päivää syömättä mitään kiinteää ruokaa, join vain erilaisia mehuja. Erikoisinta tässä varmaan on se, ett vanhempani tiesivät tästä, ja jopa ostivat minulle nuo mehut. Ehkä he kokivat, ettei muuta vaihtoehtoa ollut, olisin tehnyt tuon joka tapauksessa.
 
18 vuotiaana aloin seurustella vakavasti ja vuoden intensiivisen seurustelun jälkeen muutimme yhteen asumaan. Tuona aikana liikuin välillä enemmän ja välillä vähemmän. Pahimmillani painoin noin 65kg, ja olen näin jälkeen päin kuullut kommentteja, että olin tuolloin paljon isompi kuin nykyisin. Myös oksentelu jatkui, välillä olin kuukausia oksentamatta ja sitten taas aloitin alusta.
530788_427586413968873_1514708047_n_large
 
 
Erosin vajaa kaksi vuotta sitten. Painoin tuolloin noin 62kg, ja laihduin lähes huomaamatta muutaman kilon. Viime keväänä aloin pudottaa painoa tavoitteellisesti ja vähimmilläni painoin noin 54kg. Tuolloin koin olevani melko tyytyväinen itseeni. Kaikki kuitenkin muuttui, kun loukkasin jalkani huhtikuussa, ja sain kuukauden liikuntakiellon, ja senkin jälkeen kuntouttaminen vei aikansa. Lihoin takaisin tähän reiluun 60 kiloon. Osittain syytän tästä kyllä intensiivistä kuntosaliharjoittelua, jota kesän ajan tein. En väitä saaneeni viittä kiloa lihasta, mutta hieman kuitenkin ja samalla varmaankin myös kehon nestepitoisuus vähän kasvoi. Kesällä kuitenkin maistui myös jäätelö ja siideri, joten on sitä fläsääkin muutama kilo tullut kerättyä.
 
185052_469842766405268_1776059513_n_large
 
Näistä kevään ja kesän aikana kerätyistä ylimääräisistä grammoista hankkiudun nyt eroon. Samalla haluan opetella uutta, terveellisempää tapaa syödä, jotta en ala jojoilemaan tämän enempää. Koen olevani oikealla tiellä. Liikun hyvin, ja ruokavalioni koostuu hyvästä proteiinista, kasviksista, rasvoista ja kohtuullisesta määrästä hiilihydraatteja. Kompastuskiveni - eli alkoholi ja herkut - ovat nyt syynin alla. Näistä haluan jatkossa nauttia kohtuudella, esimerkiksi joka toinen viikonloppu voisin pitää vapaasyöntipäivän. Alkoholia jatkossa nautin toisinaan, kokonaan en siitä luovu, mutta jokaiseen viikkoon se ei saa kuulua!
 
Tumblr_m39055nsoa1r55euao1_500_large
 
Herkuttelussa haluan opetella myös kohtuullisia annoskokoja, tuntuu hankalalta nauttia pienestä määrästä herkkua. Minulle se mässääminen on tarkoittanut kohtuutonta mättämistä, esimerkiksi sipsipussia ja reilua kasaa irtokarkkeja. Entisen bulimikon on vaikea opetella kohtuutta.
Kettlecheddarbeer_large
 

tiistai 23. lokakuuta 2012

Mene jo pois flunssa!

Varmaan alkaa kyllästyttää, kun suunnilleen jokainen postaukseni alkaa sanalla ''flunssa''. No mutta, kyllästyttää minuakin! Tahdon olla jo terve ja päästä liikkumaan. Näen kohta jo unta spinnipyörästä ja steppilaudasta :D

Tumblr_mc7de49m5p1qjsn5wo1_500_large
 
Olin siis päivän töissä. Se meni ihan kivasti, helppoa settiä tällä kertaa.
Ruokailut näyttää seuraavanlaiselta
  •  aamupala: 4-viljan puuro (35g hiutaleita), vehnäleseet (10g), raejuusto (100g), voisilmä
  • välipala: pieni banaani
  • lounas: valmis kanakeitto, 100g raejuustoa, 200g porkkanoita
  • välipala: mangosmoothiesta 1/2
  • päivällinen: jauheliha-herkkusieni-kaali-sipuli-ruokakerma (7%) kastiketta ja peruna-kukkakaalimuusia
  •  iltapala: loput mangosmoothiesta
 
Aamulla mehukeitto oli loppu, joten puuro meni voisilmän kanssa. Myös päivällisen kukkakaali-perunamuusiin lisäsin margariinia - nämä siksi, että tuntuu ettei ruoka juurikaan maistu ja jostain olisi hyvä energiaa saada. Ruoat on siis ihan ok mallilla, liikkumaan vaan pitäisi päästä. Epävirallinen aamupaino oli tänään 60,0. 

maanantai 22. lokakuuta 2012

Tavoitteet

Onnistuakseni elämäntapamuutoksessa ja painon pudottamisessa on minulla oltava selkeitä tavoitteita. Ilman tarkkaa päämäärää, tuloksena on todennäköisesti epämääräistä haparointia, lipsumista ja ajattelua että ''kyllähän tämä tästä''. Nyt siis asetan itselleni tavoitteet, joihin voin aina palata, jos tulee heikkoja hetkiä ja meinaan sortua.

Tumblr_mc6laneldp1rj9akto1_500_large
http://weheartit.com/entry/40636889/via/MissAnett
 
Paino ja mitat
 
Lopullinen painotavoitteeni on noin 54kg. Uskon, että tuolloin olen itseeni tyytyväinen, ja tuo paino on minulle myös terveellinen. Heti ensimmäisessä tavoitteessani on sana ''noin'' - vaikka väitin, että teen tarkan suunnitelman mitä kohti teen töitä. Paino kuitenkin on toissijainen, jos olen tyytyväinen itseeni vaikka 55kg painoisena, en näe syytä tiputtaa viimeistä kiloa vain koska olen aiemmin niin päättänyt.
 
Minulla on siis pudotettavana yhteensä noin 7kg. Tämän vuoden loppuun mennessä olen päättänyt saavani painaa korkeintaan 56kg, eli vajaan puolen kilon pudotus viikossa riittää. Hitauden ylläpitäminen on minulle vaikeaa, tuntuu aina että kiirehdin tai jumitan. Nyt kuitenkin tahdon etsiä sitä kultaista keskitietä, ja opetella syömään ja liikkumaan tasapainoisesti. Loput kolme kiloa pudotan kevään aikana, ja 54g pitäisi saavuttaa toukokuun alkuun menessä. Vauhti ei siis todellakaan päätä huimaa, mutta hitaasti hyvää tulee.
 
Mittojen suhteen minulla on vain yksi tavoite. Uskon, että vyötärön ympärykseni on nyt noin 73-75cm, ja tämä tahdon olevan ensi keväänä noin 68cm. Tuon verran se oli silloin, kun viimeksi olin tyytyväinen itseeni.

3feebd90af51f08dc5eee81225201f1f_large
http://weheartit.com/entry/40480923/via/eccs
 
Ruokavalio
 
Haluan oppia syömään oikein. Tässä tavoittelen säännöllistä rytmiä, riittävästi kasviksia ja hallittua herkuttelua. Viimeinen kohta on varmasti vaikein. Koen kuitenkin olevani hyvällä tiellä juuri nyt.

Tumblr_mc975hjxth1rimnzgo1_500_large
http://weheartit.com/entry/40727868/via/lovelessoul
 
 
Liikunta
 
Liikuntarytmini on jo nykyisellään hyvä. Haluan jatkossakin liikkua säännöllisesti ja tehokkaasti. Liikunnan suhteen suurin tavoitteeni on vanhan rytmin ylläpito - ja lihashuollon opettelu! Pitkät venyttelyt kerran viikossa joko yksin tai ohjatulla tunnilla tulee nyt mukaan kuvioon ja saleilun jälkeen teen lyhyet venytykset. Kehon huoltamisessa olen aina ollut laiska - nyt siihen on tultava muutos.
Tumblr_mbpzbwnpqp1rdggeto1_500_large
http://weheartit.com/entry/40692122/via/Korrneliaa

Onko lukijoilla millaisia tavoitteita?
 

Rahankäyttö




 

Yhdessä aiemmassa viestissä jo vinkkasinkin siihen suuntaan, että tahtoisin laskea mihin kaikkeen sitä rahaa oikein tässä taloudessa kuluu. Asun siis koiran kanssa ja hoidan talouteni yksin. Teen tässä hieman katsausta siitä, mihin uskon rahani kuluvan. Ruoka-ainekustannukset lasken sitten tarkemmin ensi viikolla, kunhan saan siitä faktoja!
 
 
 
Tumblr_m9bz3laucs1rqoyj0o1_400_large
 
Laskennallisesti eniten rahaa menee vuokraan ja muihin laskuihin. Vuokrani on yksin maksettavaksi kohtuullisen suuri, eikä sähkölaskut, puhelinlaskut, vakuutukset ja muut pakolliset menot ole aivan ilmaisia.
 
 
Toiseksi eniten uskon, että rahaa menee ruokaan. Tästä voisin varmasti säästää melko paljonkin. Laitan rahaa erityisesti kokolihaan ja kasviksiin, esimerkiksi jauhelihani ostan aina max 10% rasvaa sisältävänä. Kasvikset ostan mieluiten myös tuoreina ja talvisin näihin sitten kuluu sentti jos toinenkin. Lihan laadusta en ole valmis tinkimään, mutta kasviksista voisin suosia enemmän kauden vihanneksia ja pakasteita, näin varmasti saisin hieman säästöjä. Muutenkin ruokaa voisi laittaa isoja annoksia kerralla, ja pakastaa ne annosrasioissa - näin kotona olisi aina terveellistä ruokaa odottamassa. Olen kuitenkin huono syömään samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin, ellei kyse ole todellakin herkullisesta ruoasta, ja näin ollen tähteitä tulee toisinaan heitettyä poiskin.
 
Tumblr_maiz40n4a81rqy6sqo1_500_large
 
Ravintoloissa syön nykyisin melko harvoin, juurikin taloudellisista syistä. Kunhan minulla on jonain päivänä reilummin rahaa, aion kyllä panostaa yleisestikin ruokaan enemmän.
 
 
Alkoholi. Kyllä, tähän kuluu rahaa laittoman paljon. Minulla on myös paha tapa tarjota alkoholia kavereilleni, etenkin jos iltaa istutaan minun luonani. Baareissa sen sijaan en yleensä juo kovinkaan paljoa jos sinne päädyn.
 
 
 Thingdesign-cheers_2_large
 
Vaatteet ja kauneudenhoito. Ostelen melko usein uusia vaatteita. Jostain syystä saan nautintoa siitä, että omistan jotain uutta, ja tämähän ei sovi opiskelijabudjettiin laisinkaan. Kuinka usein opiskelijat yleensä ostavat kenkiä/vaatteita? Minusta tuntuu, että itse hankin lähes joka kuukausi jotain kivaa itselleni, yleensä vaatteita.
 
531187_309153919181023_1473812466_n_large
 

Kauneudenhoitoon taas rahaa kuluu lähinnä hiustenleikkaukseen ja värjäämiseen - nämä käyn aina hoitamassa ammattilaisen käsissä. Kosmetiikkaa ostan myös jonkin verran, nykyisin aika usein kynsilakkoja. Sen sijaan meikkejä ostan silloin kun tarvitsen, eli parin kuukauden välein.
 
Elän siis melko vapaasti, ja kulutan kyllä rahaa jos sitä on. Säästöjä ei juurikaan jää, ja tästä syystä aionkin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota rahan käyttööni. Kirpparipöytä on jo varattu ja sinne vien tavarani joita en tarvitse. Harkitsen myös shoppailulakkoa, sen voisin toteuttaa ensi vuoden puolella kun saadaan joulu ensin pois alta ;)
 
Mihin muiden rahat kuluu, jääkö säästöjä?
 

 

 


Uuteen viikkoon!

Maanantai aamu. Olo on vieläkin kipeä, lähinnä yskäinen. Tällä viikolla on parina päivänä töitä, ja jonkin verran myös koulua, joten liikoja ei ehdi hengailemaan. Tavoitteena olisi palata liikunnan pariin niin pian kuin mahdollista, se menee kuitenkin todennäköisesti loppu viikkoon. En missään tapauksessa tahdo mitään jälkitauteja, joten parasta nyt parannella itsensä mahdollisimman hyvin kuntoon.


Tumblr_m7y6d9hwk91r7p8fxo1_500_large
http://weheartit.com/entry/40091692/via/mariannebreivik

Ruokavalioon aion panostaa flunssailusta huolimatta. Aamu alkoi tänäänkin kahvilla ja mansikka-puolukka smoothiella, namnam! Ajattelin kokkailla makaronilaatikkoa alkuviikon lämpimäksi ruoaksi ja mahdollisesti kanakeittoa loppu viikosta.

6ee0979a7f3f11e1ab011231381052c0_6_large
http://weheartit.com/entry/40008489

Minulla menee ruokaan yllättävän paljon rahaa. Ajattelin näin maanantain kunniaksi, että ottaisin viikon kauppakuitit talteen ja laskisin kuinka paljon oikeasti laitan ruokaan rahaa viikossa. Toki summa hieman vaihtelee sen mukaan mitä kaapeista jo löytyy, mutta tahdon tietää, voinko säästää jostakin.


06bf1a20125511e285a622000a1d039f_7_large
http://weheartit.com/entry/39693944/via/hannyii

Nyt uusi viikko käyntiin siivoamalla. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Haaveita


Haaveilen täydellisestä vatsasta - kukapa ei?
Erityisesti tulevalta vartaloltani tahdon litteää, kiinteää, sopivasti lihaksikasta vatsaa ja pyöreää peppua. Nyt alkuun hieman vatsahaaveiluja.



Motivational-weight-loss-quotes_large
http://weheartit.com/entry/40313287/via/emmakrosendal

Käyn pientä kamppailua itseni kanssa. En osaa päättää, tahdonko naisellisen pyöreän, ja silti kiinteän vartalon, vai tiukan ja todella timmin, melko rasvattoman kehon? Lihaksien kasvattaminen vaatii ns. ''massakautta'' jolloin syödään himppasen kulutuksen yli ja annetaan lihaksien kasvaa rankan treenaamisen tuloksena, tässä samalla yleensä tulee myös hieman rasvaa lisää. En ehkä ole valmis tuohon nyt, vaan ensin tavoittelen vain kiinteää kroppaa ja myöhemmin sitten kasvatan lihaksia, jos sitä silloin tahdon - onhan lihaksikas vartalo kuitenkin kaunis.
Mutta mistä johtuu, että miehet eivät yleensä pidä melko rasvattomasta, kireästä naisesta? Siis toki hajontaa löytyy, mutta miehet, joita itse olen tavannut, ovat suhtautuneet nihkeästi lihaksikkaisiin naisiin, eikä tarvitse puhua vielä mistään fitness naisista. Oma päätökseni ei kuitenkaan ole miesten syytä tai ansiota, vaan ihan itsenäinen valinta :)


Tumblr_mbnynigrxt1ryumjuo1_500_large
http://weheartit.com/entry/40286001/via/mariannebreivik


Alla oleva on aika unelma... Varmaan aika monen muunkin mielestä?

Bg_187579595_large
http://weheartit.com/entry/40268544

Sunday feelings

Sunnuntain aamupala:
-kahvia paljon
-4-viljan puuro; 35g puurohiutaleita, 10g vehnäleseitä
-100g raejuustoa
-sokeritonta mehukeittoa

Tumblr_m79m9fergq1qgmx9xo1_1280_large
http://weheartit.com/entry/40671207/via/_wildflowersoul

Kävin aamulla vaa'allakin, ja sen tuomio oli 60,7kg. Tuntuu, että kroppa on aivan jumissa tämän flunssailun kanssa. Siis vaikka paino on hieman pudonnut, ja vatsa toimii ja niin edelleen, niin olo ei todellakaan ole kevyt, tai fressi niin kuin se yleensä on jos keventää ruokavaliota. Syömiset ovat siis olleet aivan ok, ehkä enemmänkin olisi voinut syödä. Myös kurkkupastilleja olen kuluttanut melko paljon, sillä joudun työssäni puhumaan, eikä se muuten onnistu. Noista en nyt kuitenkaan stressiä kanna :)
166178_189473124399466_135543753125737_780429_3470100_n_large
http://weheartit.com/entry/16650575/via/colourfulfairytales

Jatkossa aion ottaa ''virallisen'' painon aina perjantaiaamuna. Fiiliksen mukaan punnitsen itseäni muutenkin, mutta tuon perjantaipainon lupaan julkaista aina tuolla Mitat & Kuvat välilehdessä. Mittoja ja kuvia otan varmaankin alkuviikosta, kunhan jaksan.

Mielelläni kuulisin toiveita lukijoiltakin, kun täällä nyt jokunen ihminen päivässä pyörii. Tahtoisitteko esim. lukea ruoka- /liikuntapäiväkirjaa? Voisin ehkä laittaa niille oman välilehden. Muutenkin mietteitä saa laittaa, hyvää sunnuntaita kaikille!

lauantai 20. lokakuuta 2012

Saliohjelmat: Jalat

 
Jalkoja teen salilla samalla metodilla kuin ylävartaloakin. Sarjoja on jokaisessa liikkeessä 3 ja toistoja 12-15. Liikkeet toteutan pattereina ja jokaisen patterin jälkeen pidän noin parin minuutin tauon ennen kuin siirryn seuraavaan liikepatteriin. Ennen harjoittelua lämmittelen noin 7 minuuttia crossarilla ja lopussa teen lyhyet venyttelyt.
 
181199584977513277_gk6r1ei8_c_large

Alavartalon Ohjelma 1

  •  Askelkyykky Smith-laitteessa, jalan nostolla
*tauko*
  • Luistelukyykky
  • Maastaveto
*tauko*
  •  Jalkaprässi 2, suoraan eteen
  • Pohjeprässi
*tauko*
  • puoliympyrät pallolla
  • vinot vatsat penkissä levypainolla
  • suorat vatsat penkissä hitaasti

Alavartalon Ohjelma 2

  • Kyykyt Smithissä
  • Sumo-kyykyt

*tauko*
  • Jalkaprässi ylös
*tauko*
  • Lähentäjä
  • Loitontaja
*tauko*
  • Peppulaite
*tauko*
  • perusrutistus matolla, erilaisia (vinoja, suoria, pidoilla jne, fiiliksen mukaan)
  • hoover 1 min

14b288b616e611e283fd123138179feb_7_507c4022ddf2b3239d0008d4_large
http://weheartit.com/entry/40489313/via/aliciasl
Jaloille tällaista settiä tiedossa. Vaikuttaa melko raskaalta, mutta niinhän sen pitää ollakin!

Ruokavalioni aakkoset

Miten minä syön, mitkä ovat ruokavalioni pääperiaatteet?

Pyrin syömään perusterveellisesti, useita kertoja päivässä. Aamuni alkaa muutamalla kupilla kahvia ja sen seuraksi nautin

a)Neljän Viljan puuroa (35g hiutaleita+10g vehnäleseitä), 100g raejuustoa, 2dl sokeritonta mehukeittoa, 1tl rypsiöljyä. Tästä tulee energiaa seuraavasti: 235kcal, hh 48%, p 25%, r 27%

b)Rasvatonta maitorahkaa 250g, pakastemarjat 100g, rypsiöljy 1tl, vehnälese 10g. Yhteensä: 260kcal, hh28%, p 52%, r20%.

Vaihtelen näitä ihan fiiliksen mukaan, tällä hetkellä vaihtoehto b) uppoaa paremmin, teen siitä aina smoothien. Kumpikin on aivan mainio tapa aloittaa aamu!

Lounaalla ja päivällisellä vaihtelen seuraavia

a) salaatti/wokki/keitto (ilman perunaa/pastaa/riisiä) = 200g kasviksia vaihtelevasti, 100g vähärasvaista lihaa/kanaa/kalaa, kastiketta hieman jos mieli tekee. Toisella lämpimällä aterialla en siis nauti mitään hiilihydraattilähdettä. Esim. broilerin filee, kiinankaali, paprika, tomaatti, kurkku, 1rkl vähärasvaista salaattikastiketta: 188kcal, hh18%, r 26%, p56%.

b) 40g täysjyväriisi/tummaa pastaa (kuivapaino), 200g kasviksia, 100g vähärasvaista lihaa/kanaa/kalaa. Tälläkin aterialla saan ottaa kohtuudella kastiketta jos sellaista on tarjolla. Esim. tumma makaroni, jauheliha 7% rasvaa, kurkku, tomaatti, porkkana: 315kcal, hh45%, p33%, r22%. Tähän jos lisää 0,5dl 5% ruokakermaa, tulee +55kcal, mikä ei todellakaan ole mielestäni paha, jos tahtoo ruokaan lisää vaihtelua.

Vaihtelen näiden paikkaa päivärytmin mukaan. Esimerkiksi jos olen menossa liikkumaan, niin syön yleensä päivän hiilihydraattipitoisen lämpimän ruoan sen jälkeen. Kasviksia käytän vapaasti, yleisimmin lautaselta löytyy porkkanaa/kaalia/paprikaa/tomaattia/kurkkua. Nämä valinnat vaikuttavat energiasisältöön hieman, joten nuo ravintoarvot ovat suuntaa antavia.

Välipaloilla syön tällä hetkellä tuota aamiaisen vaihtoehto b)smoothieta, johon saatan lisätä hieman pähkinöitä. Iltaisin syön joko jälleen maitorahkaa eri lisukkeilla tai vaihtoehtoisesti keitettyä kananmunaa ja salaattia tms. Leipää syön toisinaan, erityisesti jos koen olevani erityisen nälkäinen saatan lisätä sitä lounaalle/päivälliselle palasen. Joskus syön päivän toisen lämpimän aterian koulussa, ja silloin mukailen ruokavaliota sen mukaan mitä on tarjolla.

Tällä hetkellä siis energiansaanti on melko pientä. Lähden tällä liikkeelle ja mahdollisesti jo viikon/kahden päästä lisään energiaa, jotta jaksan harjoitella eikä paino putoaisi liian nopeasti.

Nopeasti laskettuna tästä siis tulee energiaa karkeasti
aamupala 250kcal
lounas 200kcal
välipala 250kcal
päivällinen 350kcal
iltapala 300kcal

                   = 1350kcal. Pyöristin määriä tasalukuihin, sillä en aina punnitse ruokiani ja energiasisällöt muutenkin vaihtelee esimerkiksi sen mukaan mitä kasviksia syön.

perjantai 19. lokakuuta 2012

Saliohjelmat: Ylävartalon ohjelmat

Teen yhteensä 3-4 saliharjoitusta viikossa. Minulla on yhteensä neljä erilaista saliohjelmaa, joita kierrätän. Vuorottelen ylävartalon ja alavartalon harjoittelua, ja molempia varten minulla on siis kaksi ohjelmaa. Teen jokaisella kerralla myös vatsalihaksia erilaisilla tyyleillä. Nyt ensimmäisenä kerron ylävartalon ohjelmat.

Jokaista liikettä teen 3 kertaa 12-15 toistoa. Teen aina liikepatterin kerrallaan ja suoritettuani molemmat liikkeet kolme kertaa, pidän parin minuutin tauon. Vatsat teen liike kerrallaan ja noin minuutin palautuksella sarjojen välissä.

Ylävartalon Ohjelma 1
  • Ylätalja eteen
  • Olat laitteessa
*tauko*
  • Ylätalja taakse
  • Rintaprässi
 *tauko*
  • Alatalja
  •  Flyes = vipunostot sivuille maaten
     
*tauko*
  • Ojentajat taljassa
  • Hauikset taljassa
*tauko*
  •  vatsat taljassa
  •  liikkuva lankku
  • ristikkäisrutistus
 
Ylävartalon Ohjelma 2
  • Penkkipunnerrus tangolla
  • Kulmasoutu tangolla
*tauko*
  • Kulmasoutu käsipainoilla
  • Vinopenkki käsipainoilla
*tauko*
  • Hauis scottipenkissä
  • Ojentajat tangolla (kapea penkkipunnerrus)
*tauko*
  •   pallon siirto käsistä jalkoihin
  •   pallon rullaus
  •  perusruttu pallon päällä
Tällaisella setillä siis ylävartalon kanssa mennään seuraavat 8 viikkoa - sitten laitan päivitystä johonkin suuntaan. Miltä kuulostaa, onko parannusideoita?
 
 
 

Flunssailua

Projekti alkaa vahvasti; oon flunssassa. Viikonloppu menee joka tapauksessa töissä, mutta liikunnat jätän minimiin, jotta olisin jälleen ensi viikolla takaisin kunnossa. Kirjoittelen teille joka tapauksessa liikunta- ja ruokaohjelmiani näkyviin, niin saatte käsityksen siitä miten homman on tarkoitus edetä.

Ruokapuoli on kipeänä ollessa helppo pitää kasassa, melkein saa pakottaa itsensä syömään, sillä ruoka ei meinaa maistua. Hetki sitten nautin kuitenkin aamupalaksi maitorahkaa, vehnäleseitä, mustikoita ja sokeritonta mustikkasoppaa. Lounaaksi lähtee töihin mukaan jauhelihasalaattia (salaatti, kurkku, tomaatti, paprika, tulinen salsakastike, hieman kermaviilipohjaista juustokastiketta). Välipalla nautin samaa settiä kuin aamulla ja illan ruoat ovat sitten jotain hiilaripitoisempaa. Tällaista tänään, nauttikaahan syksystä!

torstai 18. lokakuuta 2012

Yleistä liikunnasta

Liikunta tukee painonpudotusprojektia, ja vaikka olennaisinta onkin ruokavalion kuntoon laittaminen. Minulle liikunta on osa luonnollinen osa elämää, ja se on kohtuullisen helppoa saada mahtumaan päivärytmiini vapaamuotoisen opiskeluaikataulun vuoksi.

Liikuntaohjelmani tulee olemaan jokseenkin seuraavanlainen:
-2-3 kertaa viikossa pitkä (väh. 1,5h) kävelylenkki koiran kanssa
-2 aamulenkkiä viikossa tyhjällä vatsalla, 45min
-2 kovatehoista aerobista ryhmäliikuntatuntia, tavallisesti spinning ja bodystep
-3-4 kuntosalikäyntiä, à 60min

Lenkit menen aina kävellen, mutta pyrin kävelemään reippaasti ja hengästyen. Kovatehoisia aerobisia otan ohjelmaani mukaan vielä kolmannen sellaisina viikkoina kun se mahtuu aikatauluuni. Kuntosaliohjelmani on kaksijakoinen, mutta teen jokaisella harjoittelukerralla erilaista ohjelmaa, ja teen näistä vielä erilliset postaukset. Jako on yksinkertaisesti ala- ja ylävartalo, ja sikäli kuin jaksan niin otan ylävartalopäiviin mukaan saliohjelman jälkeen noin 15-20 minuuttia kestävän intervalliharjoituksen crossarilla.

Kuulostaako paljolta? Tällaisella ohjelmalla olen liikkunut ennenkin, mutta nyt aion muuttaa saliohjelmaani hieman erilaiseksi ja tehdä aerobisia harjoituksia tavoitteellisemmin.

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Matkalla kohti tavoitteita!

Olen 24-vuotias yliopisto-opiskelija Keski-Suomesta. Elämääni kuuluu opiskelun lisäksi kavereita, koiran hoitamista, hyvää ruokaa, liikuntaa, ihmissuhdeongelmia, bilettämistä, töitä, shoppailua - ja mikä blogin kannalta olennaisinta nyt myös laihduttamista.

Olen aina liikkunut paljon, mutta pidän myös ruoasta hieman liikaa. Tällä hetkellä painan noin 61-62kg, mikä omasta mielestäni on liikaa kun pituutta minulle on suotu vain 163cm. Huolestuttavinta tilanteessani on se, että vielä keväällä painoni oli 55kg, ja olen lahjakkaasti siis lihonut 6-7kg puolessa vuodessa. Selitysten paikka - tai sitten ei. Kiloni olen kerännyt puhtaasti syömällä liikaa. Rakastan erityisesti rasvaisia ja suolaisia herkkuja, enkä karkkkaupastakaan lähde tyhjin käsin. Epäilemättä myös reippaalla juhlimisella on ollut yhteyttä kilojen kertymiseen. Hoidan myös tunteitani syömällä ja erityisesti tylsyys saa minut napostelemaan koko ajan jotakin.

Tilanteeseen on siis tultava muutos, ja tällä kertaa aion edetä hieman hitaammin kuin aiemmilla yrityksillä. Tavoitteenani on painaa vuoden loppuun menessä 56kg, eli minulla on reilut kaksi kuukautta aikaa pudottaa painoa viitisen kiloa. Käyn taistoon runsaalla liikunnalla ja kurinalaisella ruokavaliolla. Alkuun tarkoitus on pitää melko tiukkaa linjaa herkkujen suhteen, mutta erikoistilanteissa aion sallia nekin itselleni. Alkoholia saan jatkossa käyttää 1-2 kertaa kuukaudessa, ja silloinkin kohtuudella. Haasteita on paljon, mutta tällä kertaa aion onnistua - en missään tapauksessa halua painaa vuoden päästä yli 70 kiloa, sillä se minua odottaa jos jatkan samaan malliin.